بهره مندی از هوش مصنوعی برای حفاظت از مقامات بلند پایه
استادیار حقوق جزا و جرم شناسی پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی گفت: باید برای حفاظت از مقامات بلند پایه در کشور از هوش مصنوعی بهره برد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مهدی خاقانی اصفهانی طی سخنانی در نشستی که با موضوع سالگرد ترور شهید فخری زاده در تالار رجب بیگی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: علوم جنایی بر ۲ دسته کلاسیک و مدرن تقسیم میشود و هم اکنون علوم جنایی بین رشتهای نیز اضافه شده است.
وی تأکید کرد: علوم جنایی نوین و کاربردی جایگاه ویژهای از لحاظ تشخیص وقوع جرم و ارکان جرم دارد.
آقای خاقانی اصفهانی در ادامه به ترور شهید فخری زاده اشاره کرد و گفت: ما باید بتوانیم از هوش مصنوعی به درستی استفاده کنیم و از جمله کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص چهره است.
وی افزود: از سال۶۰ روند ترور شخصیتها در کشور وجود داشته است، در سالهای نخستین انقلاب شهید مطهری و پس از آن شهید صیاد شیرازی و سپس شهدای هستهای با روشهای غیر از هوش مصنوعی ترور شدند، اما در سالهای اخیر شاهد ترور دانشمندان به شیوهای دیگر هستیم.
آقای خاقانی اصفهانی گفت: باید از هوش مصنوعی برای حفاظت از افراد بهره ببریم و در تجهیزاتی که در اختیار مأمور برای حفاظت از یک مقام بلندپایه قرار دارد باید از هوش مصنوعی استفاده کرد.
وی ادامه داد: موضوع امکان استفاده از هوش مصنوعی با استفاده از امکانات پدافندی بدون در نظر داشتن ابعاد حقوق بین الملل و بشر مورد تأیید نیست بنابراین باید یک سری چارچوب برای حفاظت افراد اتخاذ شود تا دردسری برای نیروهای مسلح ایجاد نشود.
آقای خاقانی اصفهانی گفت: باید بتوانیم از هوشمصنوعی در چارچوب حقوق بین الملل استفاده کنیم، ما قانون مبارزه با تروریسم و قانون مجازات در نیروهای مسلح را داریم که باید از آنها برای حفاظت از مقامات بلند پایه با هوش مصنوعی بهره برد.