پخش زنده
امروز: -
در بیش از دو سال گذشته، همه گیری کرونا جهان را در نوردیده اما کشورها همه به یک اندازه از آن آسیب ندیده اند. تجربه جهانی نشان می دهد نرخ واکسیناسیون، کیفیت نظام درمانی، پیر یا جوان بودن جمعیت کشور و ژنتیک، همه در میزان تلفات ملی کرونا موثرند اما شاید تاثیرگذارترین مولفه، مدیریت فعال همه گیری کرونا باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مقایسه عملکرد دولت های چین و هند در مواجهه با کرونا، نقش مدیریت فعال را به خوبی نشان می دهد. این دو کشور هر کدام حدود یک میلیارد و چهارصد میلیون نفر جمعیت دارند اما میزان تلفات کرونای آنها قابل مقایسه نیست. چین، مهد همه گیری کرونا، تنها 104 هزار نفر مبتلا و هند 36 میلیون و نهصدهزار نفر مبتلا را گزارش کرده است.
چین امروز سومین دوره آزمایش سراسری کرونا را در شهر تیانجین آغاز کرد و سه دوره آزمایش کرونا از تمام جمعیت شهری که چهارده میلیون نفر جمعیت دارد. دوره سوم در حالی برگزار می شود که در دور قبلی تنها 44 مورد مثبت شناسایی شده بود.
چن شا کارشناس آزمایشگاه سیار کرونا می گوید: به لطف فعالیت 24 ساعته کادر آزمایشگاه و ابزار اتوماتیک، هر کدام از این آزمایشگاه ها می توانند روزانه یک میلیون و دویست هزار نفر را آزمایش کنند.
خانم گو یانهونگ از کمیسیون ملی سلامت چین هم با تاکید بر نقش کلیدی آزمایش کرونا در راهبرد مقابله چین علیه کرونا می گوید: فارغ از اینکه در آینده با چه سویه یا ویروسی روبرو بشویم، روش اصلی ما در پیشگیری و کنترل همه گیری، همان انجام آزمایش خواهد بود.
روز جمعه و همزمان با برگزاری مراسم پرجمعیت غسل هندوها در کرانه رود گنگ، نخست وزیر هند نشست اضطراری کرونا برگزار کرد. مودی در این نشست بر نقش مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی در مقابله با کرونا تاکید کرد. گفتنی است در این روز، بیش از 265 هزار مورد جدید ابتلا در هند شناسایی شد.
چین و هند دو رویکرد متفاوت در مواجهه با کرونا دارند. تجربه دو سال زندگی جهانی با همه گیری کرونا نشان می دهد در مواجهه با کرونا، مدیریت فعالانه همه گیری از سوی دولت ها، کارآمدتر از گذاشتن بار رعایت های بهداشتی بر دوش شهروندان باشد.