آزادسازی ۲۵ هکتار از حریم و بستر رودخانههای تهران
دیروز با اجرای حکم تخریب برای ۱۲۰ پرونده قانونی در خصوص بناهای متجاوز به حریم رودخانههای تهران، بیش از ۲۵ هکتار از حریم و بستر رودخانه سیاه رود و سرشاخههای آن آزاد شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ استان تهران با توجه به ارزش مالی قابل توجه زمین به ویژه در مناطق خوش آب و هوا و در کنار رودخانه ها، یکی از بیشتر ین پروندههای تجاوز به حریم و بستر رودخانهها را دارد.
زمینهایی که طبق قانون توزیع عادلانه آب متعلق به همهی مردم است بطور بی رحمانهای وسیلهای شده برای سود جویی افرادی که از ناآگاهی مردم استفاده میکنند.
آقای رضایی یکی از افرادی که بخشی از ملک خود را بخاطر تجاوز به حریم رودخانه از دست داده میگوید: این ملک را بنگاه املاک بطور کامل به من نشان داد و در قولنامه با ذکر این مطلب که ملک جاده اختصاصی دارد به من فروخته است.
وی گفت: این جاده خصوصی تنها راه دسترسی به ملک است که من برای ساماندهی به آن تاکنون ۴۰ میلیون تومان هزینه کرده ام، اما امروز آن را تخریب کردند.
استان تهران ۷ رودخانه اصلی دارد که تخریبهای امروز در رودخانه سیاه رود و سرشاخههای آن در منطقهای اطراف جاجرود انجام شد.
جواد غفاری مدیر دفتر مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه برخی از این ساختمانها دیوراهای خود را در وسط رودخانه ساخته اند گفت: اگر این بناها تخریب نشود همه رودخانه را خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه ارزش مادی این زمینها سبب سود جویی بنگاههای املاک شده و خسارات زیادی به مردم وارد کرده است افزود: سال گذشته ۹۰ هکتار از بستر رودخانه در ۶۰۰ مورد تخریب آزاد سازی شده است و امسال نیز تاکنون بیش از ۸۱ هکتار آزاد شده که این بناها شامل پل، دیوار و ساختمان بوده است.
طبق ماده دو تبصره ۴ قانون توزیع عادلانهی آب، اگر وزارت نیرو بناهای موجود در بستر و حریم رودخانهها را مزاحم تشخیص بدهد ابتدا برای تخلیه و تخریب بنابه مالک مهلت داده میشود درصورتی که مالک توجه نکند وزارت نیرو با اجازه و نظارت دادستان یا نماینده او اقدام به تخلیه و تخریب اون بنا خواهد کرد.
مدیر دفتر مهندسی رودخانههای شرکت آب منطقهای تهران ادامه داد: در تهران ۵ هزار کیلومتر رودخانه وجود دارد که ۵ درصد از این مساحت تحت تصرف متجاوزین است.
در ماجرای تخریبهای امروز، نکته قابل تامل، خرید و فروشهای بدون نظارت مسئولان بود که املاکیهای مسکن در مناطق خوش آب و هوای تهران، مثل اینجا انجام میدهند.
آقای کرمی یکی از املاکیهای منطقه رودخانه سیاه رود میگوید: مردم متقاضی این زمینها که در بستر رودخانه هستند و ما هم میفروشیم.
از ۵ هزار کیلومتر رودخانه اصلی استان تهران ۳ هزار کیلومتر تعیین حریم و بستر شده و درحال دریافت سند مالکیت برای دولت است، اما موضوع اینجاست که آیا این تخریب کردن ابنیه متجاوز قابل بازگشت هستند یا خیر؟
آقای غفاری میگوید: اگر مالک بنای تخریب شده بنا را دوباره بازسازی کند ما این اشخصاص رابه قوه قضائیه معرفی خواهیم کرد و شخص متخلف باید جریمه کامل تخریب را بدهد.
آزاد سازی حریم رودخونهها نیازمند حضور فعال همهی سازمانهای ذی ربط و توجه بیشتر شوراها و دهیاریها بر نحوه خرید و فروش و ساخت و سازهای اطراف رودخونهها است.
گزارش مکتوب از: آسیه سلیمی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما