نگرانی اصلی در کبد چرب؛ انسداد قلبی عروقی و سکته در بیمار است
دبیر علمی همایش جامع کبد و گوارش گفت: بیماری کبد چرب فقط خود کبد را درگیر نمیکند، عوارض قلبی عروقی، سکته قلبی و ناتوانی دارد و ارگانهای مختلف حیاتی بدن را درگیر میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر رایکا جمالی در نشست خبری همایش جامع کبد و گوارش افزود: اینکه ما بتوانیم بیماری را در مراحل اولیه که هنوز تخریب و آسیب کبدی جدی نیست تشخیص و شروع به درمان کنیم. هنر ما این است که نگذاریم بیماری به مرحله حاد و غیر قابل برگشت برسد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه افزایش وزن و چاقی زمینه ابتلا به بیماری کبد چرب است گفت: بیماری کبد چرب یکی از شایعترین بیماری هاست و میتوان گفت در جمعیت عمومی مردم ایران بیش از یک سوم مردم درجاتی از کبد چرب دارند، اما جمعیتی که التهاب کبدی ایجاد میکند شیوع کمتری دارد.
دبیر علمی همایش جامع کبد و گوارش گفت: شایعترین بیماری کبد، بیماری کبد چرب غیر الکلی است که ناشی از سندروم متابولیک و بروز مقاومت به انسولین است و با توجه اینکه چاقی و سندروم متابولیک روز به روز در حال افزایش است ما با یک پاندمی فراگیر به کبد چرب غیر الکلی مواجه هستیم.
دکتر رایکا جمالی افزود: آقای دکتر محمدجعفر فرهور به عنوان یک پزشک ایرانی برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ عضو تیمی بود که متوجه شدند در کنار کبد چربیهای که مصرف الکل داشتند افرادی هستند که الکل مصرف نمیکنند، اما دچار کبد چرب میشوند و این باعث افتخار است که این ترمینولوزی توسط پزشکان ایرانی شناسایی شد.
وی افزود: قبلا این بیماری فقط در افراد بالغ بود، اما متاسفانه اکنون، چون شیوع چاقی در بچهها افزایش پیدا کرده این بیماری به دلیل بی حرکتی و فعالیت بدنی کم که ناشی از زندگی شهری است حتی در دبستانیها هم بروز کرده که البته فقط محدود به ایران نیست و جهان اکنون درگیر آن است.
دبیر علمی همایش جامع کبد و گوارش با بیان سرطان روده بزرگ سومین کنسر پر فراوانی در کشور است گفت: اینکه اگر حلال بخوریم کمتر دچار مشکلات گوارشی میشویم؛ هرچیزی را نباید وارد دستگاه گوارشی کنیم بعضی مواد غذایی باکتریهای دارد و ممکن است برای بدن مشکل ایجاد کند.
دکتر رایکا جمالی با بیان اینکه آمار دقیقی از تخلفات پزشکی در زمینه کبد و گوارش وجود ندارد گفت: قطعا خطاهای مختلفی اتفاق میافتد از تشخیص پزشکی تا اجرای کولونوسکوپی ممکن است خطاهایی اتفاق بیافتد، اما پزشک انسان است و احتمال خطای او میرود، اما باید قبلش به بیمار یا همراهانش توضیح بدهد که برای کاری که میخواهم برای شما انجام دهم این خطرات وجود دارد آیا میپذیرید یا نه؟ که این همان فرم برائت نامه است و باید شفاف برای بیمار و همراهان او معرفی شود تا اگر قصوری اتفاق افتاد پزشک قصورش را شناسایی و اقداماتی برای جبران قصورش انجام دهد که دراین صورت مبری خواهد شد والا در غیر این صورت هیچ پزشکی دست به درمان نمیزند.