پخش زنده
امروز: -
برخی از «خوراکیها» تأثیر منفی روی امواج صوتی صدا دارند که باعث میشوند صدای ما به ظاهر نامطلوب برسد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، سرخ کردنیها، "فست فودها"، "کافئین" و چای از مواردی هستند که تأثیر نامطلوبی روی "تارهای صوتی" دارند و میتوانند بر روی کیفیت صدا آسیب وارد کنند.
بیشتر بخوانید: التهاب حنجره (لارنژیت) و نقش دخانیات در ایجاد آن
مصرف هویج وعسل از مواردی هستند که "باکتری ها" و "ویروسهای تخریبگر" روی "حنجره" را از بین میبرند و افراد برای بهبود سریع "تارهای صوتی" خود و برای زیباتر شدن صدا باید "هویج" و "عسل" را حتماً در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند.
هویج و عسل همچنین به گرفتگی صدا کمک میکند و آن را کاهش میدهند و استفاده از عسل طبیعی در "صبحگاه" باعث لطیف شدن صدا و تارهای صوتی میشود و از "اختلالات صوتی" نیز جلوگیری میکند.
قهوه، شکلات، چای، کوکا و هرچه دارای کافئین است، به خشکی بیشتر گلو و تارهای صوتی میانجامد؛ از مصرف آنها حداقل در زمان گرفتگی صدا یا سرماخوردگی خودداری کنید. به جای همه آنها آب ولرم بنوشید، بخصوص اگر گرفتگی صبحگاهی یا بیداری بعد از خواب صدای تارهایتان را خشن کرده است.
از مکانهای آلوده به دود سیگار، غبار و خاک اره، مواد شیمیایی و مانند اینها دور شوید. همه آنها جلوی استراحت تارها و بهبود را میگیرد.
اگر نمیتوانید از صاف کردن صدایتان جلوگیری کنید، حداقل مدام آن را تکرار نکنید. سرفه کردن یا صاف کردن صدا و گلو، زمان بهبود و درمان تارها را افزایش میدهد.
در طب سنتی، خوردن لعابی که پس از جوشاندن چهار تخم یا چهار دانه حاصل میشود، برای درمان گرفتگی صدا، نرم کردن سینه و تارهای صوتی مفید دانسته شده است. دانه «به» به تنهایی، بامیه، خوردن سیب همراه با جویدن دانه هایش نیز باعث نرمی صدا میشود.
در بین برخی از مردم، خوردن مقداری جوشانده برگ کرفس یا اسفناج پخته هم به عنوان رافع گرفتگی صدا متداول است.
منبع : سلامت اکاایران