پخش زنده
امروز: -
جمعی از محققان، اندیشمندان و متفکران مسلمان و مسیحی در نشستی تخصصی با عنوان «دین و ارزشهای انسانی در جامعه»، دیدگاههای خود درباره راههای ترویج معنویت و اخلاق در جامعه را تببین کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، از مسکو، نشست علمی- تخصصی «دین و ارزشهای انسانی در جامعه» با حضور جمعی از اندیشمندان و متفکران مسلمان و مسیحی در مسکو برگزار شد.
جمعی از محققان، اندیشمندان و متفکران مسلمان و مسیحی در نشستی تخصصی با عنوان «دین و ارزشهای انسانی در جامعه»، دیدگاههای خود درباره راههای ترویج معنویت و اخلاق در جامعه را تببین کردند.
در این نشست که نمایندگی منطقهای جامعه المصطفی در روسیه برگزار کننده آن بود، از بین مقالات ارائه شده به همایش، ۱۵ مقاله قرائت شد.
آیتالله نجمالدین طبسی، محقق و نویسنده، نقش منفی برخی متولیان دین، بهنام دین را تببین کرد و افزود: در طول تاریخ اسلام، حکام ظالمی بر مسلمانان چیره شدند که عملکرد منفی آنان چهره اسلام ناب محمدی را مخدوش کرد و موجب شد نگاه برخی به ادیان به اسلام، نگاهی منفی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی بختآور، رئیس مرکز اسلامی مسکو، نقش علمای دین در ترویج ارزشهای اخلاقی در جامعه را تشریح کرد.
حجتالاسلام والمسلمین رسول عبداللهی، رئیس نمایندگی منطقهای جامعه المصطفی در روسیه و حوزه اوراسیا نیز تاکید کرد: انتظار دین از انسان نیز این است که دین حق را بشناسد، عقاید راستین دینی را بپذیرد، به آنها ایمانی راسخ و استوار داشته باشد، به دستورات دینی جامه عمل بپوشاند، صورت و سیرت خود را آنگونه که دین آموخته، ظاهر کند، فضایل را به جای رذایل بنشاند که تحقق این امور برای انسان و به نفع اوست که بشر بتواند خود را به کمال برساند و زمینه رشد و تعالی دیگران را نیز فراهم کند.
انار رمضانوف، مفتی و رئیس سازمان دینی مفتیات مرکزی روسیه درباره تاثیر مثبت و منفی اینترنت بر اعتقادات و معنویت انسان سخن گفت.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی موصلی نماینده آیت الله سید علی سیستانی، مرجع شیعیان در عراق و دمیر صحتوف مدیر اجرایی اداره دینی مسلمانان بخش آسیایی روسیه مقالات خود درباره تأثیر دین بر فرآیندهای اجتماعی و دعوت ادیان به صلح و معنویت را ارائه کردند.
ایلیا کاشیتسین، دبیر روابط بین ادیان کلیسای ارتدوکس نیز در این نشست تاکید کرد: وحدت میان ادیان، بویژه همکاری بین اسلام و مسیحیت بسیار اهمیت دارد، چراکه برای ترویج معنویت در جوامع بشری، نهادهای مذهبی در همه ادیان باید تقویت شوند.
فامیل جعفراوف، رئیس سازمان دینی شیعیان روسیه در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: برگزاری چنین نشستهایی باحضور متفکران و اندیشمندان، قطعا به ترویج دین و معنویت در جوامع کمک خواهد کرد.
چنگیز رمضاناف امام مسجد فاطمه الزهرا (س) شهر دربند روسیه نیز، به موضوع معنویت در زندگی انسان معاصر پرداخت و ولادیمیر شورخوف استاد دانشگاه دولتی سنپترزبورگ، مقاله خود را در زمینه بُعد معنوی در روابط راهبردی ایران و روسیه در دوران تزارها و شاهان صفوی، ارائه کرد.
«رینات اسلیاموف» معاون پژوهشی انستیتو اسلامی مسکو، «سرگئی مارکوس» سردبیر مجله دانش اسلامی، «عالمجان گالیف» مدیر مرکز تحقیقات غذای حلال، «فاطیما یژووا» سردبیر پایگاه اطلاعرسانی محور مقاومت و «حاج آصف باقروف» محقق مسلمان از دیگر اندیشمندانی بودند که مقالات خود را در این همایش ارائه کردند.