پخش زنده
امروز: -
آلمان با امضای توافقنامه آرتمیس، به جدیدترین عضو شرکتکننده در برنامه آرتمیس ناسا تبدیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رویترز، آلمان روز پنجشنبه بیست و نهمین کشوری شد که توافقنامه آرتمیس را امضا کرد، یک توافقنامه چندجانبه به رهبری ایالات متحده که به منظور مأموریتهای علمی متعدد در تنها قمر زمین است؛ درواقع توافقنامه آرتمیس، یک مجموعه عملی از اصول را برای هدایت همکاری در زمینه اکتشاف فضایی بین کشورها، از جمله کشورهای شرکتکننده در برنامه آرتمیس ناسا ایجاد میکند. ناسا با هماهنگی وزارت امور خارجه آمریکا، توافقنامه آرتمیس را در سال ۲۰۲۰ به همراه هفت کشور دیگر ایجاد کرد.
این امضا نشان دهنده یک مکمل کلیدی برای فهرست رو به رشد کشورهایی است که سیاستهای فضایی و استانداردهای همکاری خود را با ایالات متحده هماهنگ میکنند؛ کشورهایی از جمله چین و هند به ماه به عنوان گام مهم برای پیشرفتهای فناوری و اعتبار ملی نگاه میکنند.
هند که ماه گذشته به چهارمین کشوری تبدیل شد که به فرود نرم روی ماه دست یافت، در ماه ژوئن با پیوستن به توافقنامه آرتمیس با انجام مأموریتهای علمی در قمر زمین تحت رهبری ناسا موافقت کرد، اما چین و روسیه همچنان پای این توافقنامه را امضا نکردهاند.
آلمان در جریان رویدادی با حضور بیل نلسون، مدیر ناسا و والتر پلزر، رئیس آژانس فضایی آلمان، آخرین امضاکننده در اقامتگاه سفیر آلمان در واشنگتن شد.
هدف این توافقنامهها شفافسازی و نوسازی اصول معاهده فضای ماورای جو در سال ۱۹۶۷ است که به طور گسترده به منظور ترغیب به شفافیت علمی و ایجاد قوانین هماهنگی برای جلوگیری از مداخله مضر در فضا و ماه تصویب شده است؛ این پیمان، کشورهای عضو را از استقرار سلاحهای کشتار جمعی، آزمایش تسلیحاتی یا پایگاه نظامی در فضای بیرونی جو زمین، ماه یا هر جرم آسمانی دیگری منع میکند، اما محدودیتی برای سلاحهای متعارف در آن تعریف نشدهاست.
ناسا متحدان جهانی و مجموعهای از شرکتهای خصوصی را برای اجرای برنامه آرتمیس جمعآوری کرده است تا فضانوردان ناسا را تا سال ۲۰۲۷ به تنها قمر زمین برسانند.