پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دو سال اخیر ۲۲۸ سالن سینما در کشور افتتاح شده، گفت: امروز مخاطب ما سینما را محلی برای تماشای فیلم نمیداند، زیرا سینما یکی از کانونهای اجتماعی مهم کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی گفت: این روزها همه ما حالمان چندان خوب نیست و تماشای صحنههای عجیبی که در فلسطین رخ میدهد، قلب همه ما را تحت فشار قرار داده است. جنایت عظیمی که دیشب رخ داد چهره سیاه و وحشتناک اینها را بیش از گذشته به تصویر کشید. ما معتقدیم انشاءالله مسیر این رژیم غاصب در حال طی شدن است؛ لذا اینها به دنبال بازنگری رعب و وحشتی که جوانان مقاوم از خود نشان دادند، هستند.
اسماعیلی در ادامه افزود: درگذشت بزرگان سینمای ایران مرحوم آقایان پسیانی و مهرجویی را تسلیت عرض میکنم و امیدوارم خداوند این دو بزرگ و دیگر بزرگان سینما را مورد غفران قرار دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بنای ما بر عدالت فرهنگی بود به این معنا که بتوانیم امکان و دسترسیهای شایسته و وابسته مناسبی را برای همه مردم ایران فراهم کنیم؛ لذا حوزه سینما پر جاذبهترین بخشهای نمایشی است و به رغم اینکه برخیها مدعی بودند با ظهور رسانههای نوین عمر سالنهای سینما به پایان رسیده و مجبور هستیم مخاطبان را در قالب گوشیهای همراه و فناوریهای نوینی از این دست ببینیم، امروز شاهدیم که اینگونه نیست.
اسماعیلی گفت: امروز صنعت سینمای کشورمان در حال رشد است و به نحوی است که برای مثال چین ۸۳ هزار سالن سینما دارد، ترکیه که جمعیتی برابر ما دارد ۶ هزار سینما دارد. قبل از این مراسم، جلسهای با مسئول فرهنگی فیلیپین داشتیم که آقای خزاعی گفتند فیلیپینیها هزار سینما دارند؛ این مسائل نشان میدهد که ما باید اقتصاد فرهنگی را تقویت کنیم.
وی افزود: اکنون آمار فروش سینما در بهترین دوره خود قرار دارد و این امر را باید مخاطبان قضاوت کنند، بالاخره فیلمهایی اکران شده است که مخاطبان پسندیده اند. آمارها نشان میدهد اگر کار فیلم در حوزه کودک و نوجوان انجام دهیم، مورد استقبال قرار میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مخاطب ما سینما را محلی برای تماشای فیلم نمیداند، زیرا سینما یکی از کانونهای اجتماعی مهم کشور است و این تفاوت را باید فهمید که مردم در سینما خود را در یک روایت داستانی قرار میدهند و با آن روایت میخندند، گریه میکنند، تشویق میکنند و این یعنی روایتها با دیدن فیلم برایشان بهتر اتفاق میافتد.
وی تصریح کرد: بنای دولت بر تقویت سینماها است. در دو سال اخیر ۲۲۸ سینما افتتاح شده درحالی که در آغاز دولت فقط حدود ۵۰۰ سینما داشتیم، همچنین انشاالله تا عید امسال ۱۷ سالن سینمایی نیز فقط در شیراز افتتاح خواهد شد.
اسماعیلی تاکید کرد: ما باید با موسسه سینما شهر شروع کنیم تا بتوانیم بخش عمدهای از نیازها را که در حوزه نمایش فیلم است تکمیل کنیم، زیرا از این نوع سالنها کم نداریم. وزیر آموزش پرورش گفتند ۵۰۰ سالن دارند، ما هم گفتیم آماده هستیم تا این سالنها را مجهز کنیم. همچنین ما تفاهم نامهای با دانشگاهها امضا کردهایم.
وی ادامه داد: فکر میکنیم با ظرفیتی که سینمای ایران دارد جای رشد بسیاری در این حوزه وجود دارد. هدف ما رونق حوزه فرهنگ و هنر است. هرچقدر اهالی سینما از عوامل فنی و حرفهای تا سینماداران عزیز از وضعیت سینمای ایران راضی باشند ما هم خوشحال هستیم. برنامه ما این است که این وضعیت را تقویت کنیم. در دولت حمایت کامل برای صنعت سینما وجود دارد.
وزیر فرهنگ تصریح کرد: دو هفته پیش جشن سینما را برگزار کردیم و در حوزه سینما هیچ موردی را از دولت مطالبه نداشتیم که با ما همکاری نکنند.
اسماعیلی ادامه داد: ما در دولت هیچ مشکلی برای حمایت همه جانبه از صنعت سینما نداریم و بهترین دوره است که انشاءالله عقب ماندگیهای تاریخی و دلواپسیهایی را که دوستان در این زمینه دارند، برطرف کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما سینما ساز نیستیم، اما تسهیلات آن را فراهم میکنیم. ما ۵۷ دفتر سینمای جوان داشتیم و توانستیم ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار جذب کنیم که انشاءالله در هفتههای آینده تحویل داده خواهد شد. سینمای جوان محل تربیت سینماگران جوان است، اما این مسیر، مسیر طولانیاست تا به پرده نقرهای برسد.
وی در ادامه افزود: ما از ابتدای مسیر فیلم یعنی از تولید داستان و فیلمنامه تا آماده نمایش شدن فیلم، همراه خواهیم بود. گروهی که ما امروز به عنوان مسئولان سینما منصوب کرده ایم، به دلیل اینکه خاک صحنه را خورده اند، سینما را خوب میدانند.
وزیر فرهنگ گفت: من به آینده سینمای ایران امیدوار هستم. برنامه ما این است حداقل تا پایان این دولت سالنهای سینمایی را به دوبرابر برسانیم.
اسماعیلی در پایان سخنان خود تاکید کرد: ما در هر شهرستان که بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد سینما میسازیم و در یک ماه اخیر بیش از ۶ تا ۷ شهرستان درخواستهای خود را برای ما ارسال کرده اند که ان شاءالله همه اینها اتفاق خواهد افتاد و عزم جدی ما این است که این هنر فاخر را تا آنجایی که وجود دارد گسترش دهیم. صنعت سینما متعلق به یک نفر یا شهر نیست بلکه متعلق به همه مردم ایران است. اگر ما فیلم را بسازیم و مردم آن را نبینند، فایدهای ندارد. پس باید مردم بیاییند و اثر را ببیند، ما باید شادی مردم را دوست داشته باشیم. سینما در ایران باید امید آفرین باشد و نسبت به گذشته به جوانانمان آینده درخشان را نشان دهد.
در ادامه این آیین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان سینمایی و مدیر عامل موسسه سینما شهر از رضا بصیری مدیر سینما مهتاب قزوین، مجید وفایی مدیر لابراتوار ایران (مجد) و مرتضی شایسته در پخش آثار فیلم قدردانی کردند.
در بخش دیگری از این آیین، محمدرضا صابری نماینده انجمن سینماداران گفت: سینمادار مظلوم و نجیبترین صنف در سینما هستند. کاری که آقای میرزاخانی انجام داد ماندگار شد، هیچ کجا صحبت از سینماداران و اهالی مظلوم سینما نیست. آقای میرزاخانی کاری کرد که حق این دوستان بود و من به نمایندگی دوستان سینمادار دست ایشان را میبوسم، زیرا این کار باعث دلگرمی بخش خصوصی سینما میشود و برایمان ماندگار است. همچنین آقای خزاعی درد بچههای سینماداران را میداند، زیرا خود از همین جنس بوده است.
وی در پایان گفت: اثر سینما کارت را در جشنواره امسال دیدیم و به سینمای ما کمک بسیاری کرد که این کار بسیار پسندیده و درست است. همچنین بحث تبلیغات یکی دیگر از کار درست حمایت از سینماهای دور افتاده و ضعیف است که کار ماندگاری است.