پخش زنده
امروز: -
امام خمینی(ره) در دهم آبان سال ۱۳۶۷ در نامهای که بعدها منشور برادری نام گرفت، با حمایت از تضارب افکار و آرا ویژگیهای گروههای سیاسی در چارچوب جمهوری اسلامی را برشمردند.
به گزارش گروه سلام خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این روزها احزاب و سیاسیون کشور، خود را برای یک رقابت سیاسی و ورود به مجلس شورای اسلامی آماده میکنند، احزابی که در مسیر پیشرفت کشور، با هم اختلاف نظرهایی دارند.
امام خمینی(ره) در دهم آبان سال ۱۳۶۷ در نامهای که بعدها منشور برادری نام گرفت، با حمایت از تضارب افکار و آرا ویژگیهای گروههای سیاسی در چارچوب جمهوری اسلامی را برشمردند.
یکی از مهمترین نکات در منشور برادری احزاب، مرزبندی اختلافات است. در این نامه آمده: «اختلاف اگر زیربنایی و اصولی شد، موجب سستی نظام میشود و این مسئله روشن است که بین افراد و جناحهای موجود وابسته به انقلاب، اگر اختلاف هم باشد، صرفاً سیاسی است ولو اینکه شکل عقیدتی به آن داده شود، چرا که همه در اصول با هم مشترک اند.»
امام خمینی (ره) در این نامه، حب نفس را از جمله علل ایجاد اختلافات سیاسی دانستند. «البته یک چیز مهم دیگر هم ممکن است موجب اختلاف گردد که همه باید از شر آن به خدا پناه ببریم و آن حب نفس است که این، دیگر این جریان و آن جریان نمیشناسد. رئیس جمهور و رئیس مجلس، وکیل و وزیر و قاضی و شورای نگهبان، نظامی و غیرنظامی، روحانی و غیرروحانی، دانشجو و غیردانشجو و زن و مرد نمیشناسد و تنها یک راه برای مبارزه با آن وجود دارد و آن ریاضت است.»
منشور برادری به مسئله انتقاد گروهها و جریانهای سیاسی از یکدیگر نیز پرداخته است. «انتقاد اگر به حق باشد، موجب هدایت دو جریان میشود. هیچکس نباید خود را مطلق و مبرای از انتقاد ببیند. البته انتقاد، غیر از برخورد خطی و جریانی است. اگر در این نظام، کسی یا گروهی، خدای ناکرده، بی جهت در فکر حذف یا تخریب دیگران برآید و مصلحت جناح و خط خود را بر مصلحت انقلاب مقدم بدارد، حتماً پیش از آنکه به رقیب یا رقبای خود ضربه بزند، به اسلام و انقلاب لطمه وارد کرده است.»
نکته مهم بعدی در این منشور، توجه دادن جریانهای سیاسی به وجود دشمن واحد است: «در هر حال یکی از کارهایی که یقیناً رضایت خداوند متعال در آن است، تألیف قلوب و تلاش جهت زدودن کدورتها و نزدیک ساختن مواضع خدمت به یکدیگر است. باید از واسطههایی که فقط کارشان القای بدبینی نسبت به جناح مقابل است، پرهیز نمود. شما آنقدر دشمنان مشترک دارید که باید با همه توان در برابر آنان بایستید.»
امام خمینی(ره) در بخش پایانی منشور برادری احزاب با دفاع از عملکرد مسئولان کشور آنها را به همدلی برای خدمت به مردم ترغیب کردند. «البته میدانید که دولت و مجلس و گردانندگان بالای نظام هرگز اصول و داربستها را نشکسته اند و از آن عدول نکرده اند. برای من روشن است که در نهاد هر دو جریان اعتقاد و عشق به خدا و خدمت به خلق نهفته است. با تبادل افکار و اندیشههای سازنده مسیر رقابتها را از آلودگی و انحراف و افراط و تفریط باید پاک نمود. من باز سفارش میکنم کشور ما در مرحله بازسازی و سازندگی به تفکر و به وحدت و برادری نیاز دارد.»
اکنون در که در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم، این منشور پیش روی احزاب سیاسی کشور است و انتظار مردم عمل به اصول این منشور و رعایت اخلاق و قانون در رقابتهای انتخاباتی است.