پخش زنده
امروز: -
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: با برداشت از شیلهای نفتی لرستان ایران برای نخستین بار وارد بازار شیلهای نفتی جهان میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، مهدی فکور امروز پنجشنبه ۱۸ آبان در بازدید از شیلهای نفتی منطقه گلهبادوش الیگودرز گفت: با برداشت شیلهای نفتی این منطقه برای نخستین بار جمهوری اسلامی ایران در بُعد تولید، از شیلهای نفتی در دنیا قرار خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: موفقیت بزرگ این است که جمهوری اسلامی برای نخستین بار وارد بازار شیلهای نفتی میشود و این اتفاق در دولت سیزدهم رقم خورده است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به ۱۵ سال کار مطالعاتی و میدانی تیمهای مختلف و انجام نمونهبرداری و آزمایشهای خاص اشاره کرد و افزود: نتایج حاصل از تحقیقات نشان داد قابلیت برداشت از این شیلها وجود دارد.
آقای فکور همچنین با اشاره به کیفیت شیلهای قالی کوه در مقایسه با شیلهای آمریکا و سایر کشورهای دارای شیل نفتی گفت: بررسیهای میدانی و کارهای آزمایشگاهی با مشارکت انستیتوی نفت تهران به اتمام رسیده، نمونه آزمایشگاهی آن موفقیتآمیز بوده و روش نیز مشخص شده است که نمونه نیمه صنعتی آن در ابعاد ۱۰ کیلوگرم به صورت پیوسته، نفت و میعانات نفتی و گازی با آی پی آی ۴۰ به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه محصول تولیدی با میادین بسیار خوب ایران همچون نفتشهر و اهواز با اعماق ۱۰۰۰ متر و ۲۵۰۰ متر برابری میکند، گفت: این شیلهای نفتی باید به دو روش معدنی یا صنعتی پردازش شوند، اما محققان روشی جدیدی پیدا کردند که قابلیت روش جدید برای شیلهای نفتی ایران است و به زودی ثبت جهانی میشود.
مهدی فکور عنوان کرد: تلاشها برای رسیدن به این مهم از ۱۵ سال پیش آغاز شده، اما عمده آنها در دولت سیزدهم بوده است و اکنون در جایگاهی هستیم که برآورد اقتصادی آن در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه عیار نفت این منطقه باید برآورد و پس از آن تولید واقعی آغاز شود، افزود: امیدواریم در دو تا سه ماه آینده گزارش فنی و اقتصادی آن از طریق انستیتوی نفت دانشگاه تهران به ما داده و اقدامات عملیاتی آغاز شود.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه این معدن خدادادی، لرستان را از بعد انرژی خودکفا خواهد کرد، گفت: گازی که از این شیلها متصاعد میشود در آمریکا برای گرمایش و سیستمهای برقی استفاده میشود.
آقای فکوری افزود: پسماندی که از این روش باقی میماند دوستدار محیط زیست است و میتواند در صنایع مختلف همچون صنعت سیمان استفاده شود.
وی گفت: بر اساس طرح اقتصادی که ارائه میشود برآورد این است که به صورت مستقیم، غیر مستقیم و سه شیفته حدود سه هزار نفر با اولویت نیروهای بومی در این صنعت مشغول به کار شوند.