پخش زنده
امروز: -
از ۱۶ مداح در نخستین جایزه کتاب مداحان مؤلف و شب شعر حماسه مظلومیت و اقتدار امشب در خانه کتاب تهران برگزار و در آن از ۱۵ مداح قدردانی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در اختتامیه نخستین جایزه کتاب مداحان مولف و شب شعر حماسه مظلومیت و اقتدار در محل باغ کتاب تهران با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ۱۶ مداح مؤلف قدردانی شد.
در این مراسم که شب گذشته در باغ کتاب تهران برگزار شد همچنین حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی، مرتضی طاهری رئیس هیأت مدیره خانه مداحان، استاد غلامرضا سازگار، پیرغلام اهل بیت؛ مرتضی طاهری مداح اهل بیت؛ علی انسانی، شاعر و مداح اهل بیت؛ مجید صادقیان قائم مقام باغ کتاب و تعداد دیگری از مسئولان فرهنگی و مذهبی، مداحان اهلبیت و شعرای آئینی حضور داشتند.
در ابتدای مراسم علیاکبر حائزی مداح جوان کشورمان به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) مدیحه سرایی کرد و مولودی خواند.
در ادامه محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مظلومیت مردم غزه و تشکر از جامعه ستایشگران آیینی که از ابتدا پای کار غزه بودند، گفت: دهها هزار بمب بر سر مردم بی پناه غزه ریخته است، کل مساحت غزه ۴۲ کیلومتر در طول و ده کیلومتر در عرض است و بیش از دو میلیون نفر در آن زندگی میکنند و پرتراکمترین نقطه دنیاست.
اسماعیلی با اشاره به جایگاه جشنواره، افزود: از همان کودکی و لحظاتی که در ذهنمان ثبت شده است با این شور و اشتیاق ستایشگران اهل بیت، با این مسیر آشنا شدیم، مداحان حق مهمی بر گردن جامعه ایمانی دارند و از همان دوره اهل بیت؛ از دعبل خزاعی تا شخصیتهای بزرگ دیگر که این محبت را سینه به سینه منتقل کرده اند سهم بسیار مهمی در شکل گیری جامعه ایمانی ما دارند.
وی ادامه داد: انقلاب از ایام فاطمیه شروع شد و نام امام حسین (ع) این انقلاب را پرخروش نگه داشته است. هرچه داریم از همین مجالس روضه و سینه زنی است، ما با اشعار آقای سازگار به ساحت اهل بیت (ع) بسیار ابراز ارادت کرده ایم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه اداری نتوانستیم حقی که مادحین بر گردن ما دارند، ادا کنیم، امیدواریم بتوانیم در این دولت که دولتی مردمی است گامی در این مسیر برداریم. دولت خود را خادم مردم ایران به ویژه جریان جامعه ساز و پیشتازی که اخلاق و معنویت را در جامعه ایرانی راهبری میکنند، میداند.
در ادامه مرتضی طاهری رئیس هیأت مدیره خانه مداحان با اشاره به اهمیت برگزاری اینگونه مراسم، گفت: در نخستین جایزه کتاب مداحان مؤلف اتفاق مبارکی رقم خورد و این همایش برگزار شد. آنطور که اطلاعات نشان میدهد امسال آثار ارزشمندی به دبیرخانه رسیده و امید است این حرکت ادامه داشته باشد و شاهد آثار بسیاری از مداحان باشیم.
طاهری افزود: اطلاع رسانی به مردم یکی از مهمترین اهداف این همایش است تا مردم بدانند مداحان افرادی تحصیل کرده و با سواد هستند. بسیاری از کسانی که آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند در رشتههای مهم دانشگاهی تحصیل داشتهاند.
در ادامه مجید صادقیان قائم مقام باغ کتاب با اشاره به اهمیت توسعه کتب و آثار رسیده به دبیرخانه اظهار کرد: نباید پس از اختتامیه این مراسم آثار و کتب منتخب یا آثار داوری شده را فراموش کنیم بلکه پس از این مراسم تازه کار شروع میشود و این آثار باید در سطح وسیع در اختیار مخاطبان و علاقهمندان قرار گیرد.
صادقیان تاکید کرد: مؤسسه باغ کتاب تهران در حوزه انتشارات نیز فعالیت دارد از این رو میتواند کتابهایی که در فرایند این مسابقه برگزیده شده اند را در بزرگترین ویترین عرضه کتاب قرار داده و موضوع چاب، تبلیغ و فروش آنها را بر عهده بگیرد تا از این طریق رسالت خود را در حوزه ستایشگری به انجام رسانده باشد.
در ادامه حجت الاسلام محمد زمانی، محمد رسولی، مرتضی حیدری آل کثیر، حمید هنرجو، امیررضا رشیدی، محمدمهدی عبداللهی، محمدرضا طهماسبی و احمد بابایی شاعران جوان و نوجوان آئینی کشور با اشاره به مسأله غزه در مظلومیت مردم فلسطین، شعرخوانی کردند. همچنین گروه سرود رایت الزهرا در مدح حضرت زینب به اجرای سرود پرداختند و پس از آن علی انسانی و غلامرضا سازگار به عنوان دو پیرغلام مکتب اهل بیت به شعر خوانی پرداختند.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی نیز با اشاره به جایگاه مداحان و هیأت در جامعه گفت: اتفاقی که در این رویداد رقم خورد نشان از ظرفیت بزرگ هیأت در کشور دارد.
حجت الاسلام مجید باباخانی افزود: مجموعه هیأت و جریان ستایشگری به برکت توسل به اهل بیت و با بیان معارف و هنر بسیاری از اتفاقات را در حل مسائل کشور زده است.
در پایان مراسم نیز برگزیدگان نخستین جایزه کتاب مداحان مؤلف آقایان غلامرضا سازگار، علی انسانی، یدالله بهتاش با تألیف ۷۰ جلد کتاب، محسن حافظی با تألیف ۱۷۰ جلد کتاب، حسین شمسایی، قاسم رضایی با تألیف ۶۲ جلد کتاب، مهدی آصفی با تألیف ۲۵ جلد کتاب، حسین محمدیفام با تألیف ۲ جلد کتاب، حمیدرضا رضوانیپور با تألیف ۳ جلد کتاب، علی اکبر حائری، حاج محمود تاری، عباس دلجویی با تألیف ۲ جلد کتاب، زین العابدین غلام با تألیف ۱۵ جلد کتاب، خانم محدثه سادات حسینی، محمد فراهانی و ابراهیم شایان، مورد تجلیل قرار گرفتند.