نشست شورای امنیت با موضوع تحولات غرب آسیا
نماینده الجزایر در نشست شورای امنیت خواستار برقراری آتش بس در نوار غزه برای جلوگیری از وقوع منازعه منطقهای شد و بر ضرورت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت درباره لبنان و رژیم اشغالگر تاکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نماینده الجزایر در نشست شورای امنیت خواستار برقراری آتش بس در نوار غزه برای جلوگیری از وقوع منازعه منطقهای شد و بر ضرورت اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت درباره لبنان و رژیم اشغالگر تاکید کرد.
خبر در حال تکمیل است ...
نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل : تحریمهای آمریکا مانع بهبود وضع سوریه شده است
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت: ایالات متحده آمریکا همچنان به استفاده از تحریمهای یکجانبه غیرانسانی بهعنوان ابزاری برای مجازات جمعی مردم سوریه ادامه میدهد. این اقدامات غیرقانونی، مشکلات غیرضروری ایجاد کرده و مانع از بهبود وضعیت سوریه میشود.
امیرسعید ایروانی این مطلب را در نشست شورای امنیت که با موضع سوریه برگزار شد بیان کرد.
متن کامل سخنرانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در این نشست به این شرح است:
از آنجا که این نخستین سخنرانی ما در ماه جاری است، ریاست سیرالئون بر شورای امنیت را تبریک میگوییم و رهبری موفق آن کشور را تا این لحظه تحسین میکنیم. از آقای پدرسن، فرستانده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه، و خانم مسویا، دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، به خاطر گزارشات مفیدشان تشکر میکنیم.
وضعیت بشردوستانه در سوریه همچنان وخیم است و مردم سوریه همچنان دچار مشکلات اقتصادی شدید هستند. سیاستزدگی کمکهای بشردوستانه و ممانعت از حمایت بینالمللی برای بازسازی سوریه، که عمدتاً توسط ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی آن صورت میگیرد، موجب تداوم درگیریها و تشدید رنجهای مردم سوریه شده است.
علاوه بر این، ایالات متحده آمریکا همچنان به استفاده از تحریمهای یکجانبه غیرانسانی بهعنوان ابزاری برای مجازات جمعی مردم سوریه ادامه میدهد. این اقدامات غیرقانونی، مشکلات غیرضروری ایجاد کرده و مانع از بهبود وضعیت سوریه میشود.
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر خواستار رفع فوری این اقدامات زیانبار است. این تحریمها باید هم بهعنوان یک تعهد قانونی و هم بهعنوان یک الزام اخلاقی لغو شوند. به همین ترتیب، ارائه کمکهای بشردوستانه بیطرف و غیرسیاسی به تمامی مناطق سوریه برای نجات جانها حیاتی است.
پروژههای بازیابی زودهنگام باید در اولویت قرار گیرند تا حمایت جامع ارائه داده و به جوامع کمک کنند تا بازسازی و تقویت شوند. تسهیل بازسازی سوریه و اطمینان از بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی به محلهای اصلی سکونتشان باید بخش جداییناپذیری از هرگونه راه حل جامع برای حل درگیری کنونی در سوریه باشد.
نباید منافع میلیونها پناهنده سوری برای اهداف سیاسی برخی کشورها مورد سوءاستفاده قرار گیرد. تأخیر در بازگشت آنها تنها موجب تطویل رنجهایشان و ایجاد بار اضافی بر کشورهای همسایه میشود.
جمهوری اسلامی ایران از تصمیم دولت سوریه برای تمدید دسترسی سازمان ملل به گذرگاههای بابالسلام و الراعی به مدت سه ماه دیگر، تا ۱۳ نوامبر، و همچنین تمدید دسترسی به گذرگاه بابالهوا برای مدت شش ماه دیگر که ماه گذشته به اجرا درآمد، استقبال مینماید.
جمهوری اسلامی ایران قویاً تجاوزات مستمر رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی، و همچنین ادامه اشغال جولان سوریه توسط این رژیم را محکوم میکند.
فعالیتهای مخرب رژیم اسرائیل در منطقه تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بینالمللی است. با حمایت قاطع ایالات متحده آمریکا و حمایت سیاسی انگلستان، رژیم اشغالگر اسرائیل همچنان به ارتکاب روزانه جنایات و جنایات جنگی نظام مند(سیستماتیک) علیه مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان بدون هیچگونه مجازاتی ادامه میدهد.
شورای امنیت باید بدون تردید رژیم یاغی اسرائیل را به دلیل فعالیتهای شرورانه آن در منطقه محکوم کرده و اقدامات قاطعی برای مجبور کردن این رژیم تروریستی به پایان دادن به اشغال جولان سوریه، توقف تمامی اعمال تجاوز و تروریسم علیه سوریه و لبنان و پایان دادن به جنگ نسلکشی جاری علیه مردم فلسطین انجام دهد.
ما با نظر نماینده جمهوری عربی سوریه موافقیم که هرگونه راه حل سیاسی باید شامل پایان دادن به حضور غیرقانونی نیروهای ایالات متحده آمریکا، متوقف کردن بهرهبرداری آنها از منابع سوریه، و قطع حمایت آنها از گروههای تروریستی و شبهنظامیان باشد. حملات و خشونتهای اخیر انجام شده توسط شبهنظامیان و گروههای تروریستی مورد حمایت ایالات متحده علیه غیرنظامیان بیگناه در دیرالزور، حسکه و مناطق دیگر در شرق و شمال شرق سوریه نگرانکننده است.
جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل سیاسی بحران سوریه است. ما از تلاشهای نماینده ویژه حمایت میکنیم و از تعامل فعال وی با تمامی طرفهای درگیر در حل این درگیری تقدیر میکنیم. ایران قویاً از ازسرگیری سریع جلسات کمیته قانون اساسی و تلاشها برای برگزاری نهمین دور از مذاکرات قانون اساسی در بغداد عراق که از حمایت بیشتر طرفها برخوردار است، حمایت میکند.
علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران به همراه شرکای خود در فرمت آستانه، روسیه و ترکیه، به تلاشهای خود برای دستیابی به عادیسازی بلندمدت در سوریه ادامه میدهد. در این راستا، ما کاملاً از ازسرگیری گفتگوهای سوری-ترکی حمایت میکنیم و اهمیت آن را در این تلاشهای گستردهتر به رسمیت میشناسیم.
در پایان، آقای رئیس، مایلم به مسئولیت ایالات متحده آمریکا در قبال وضعیت کنونی سوریه و منطقه بپردازم.
حضور غیرقانونی نیروهای ایالات متحده آمریکا سرمنشاء اصلی بیثباتی و ناامنی در سوریه است که پوشش لازم برای گروههای تروریستی را فراهم میکند تا موقعیت خود را تقویت کرده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.
این حضور غیرقانونی، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و قطعنامههای شورای امنیت از جمله قطعنامه ۲۲۵۴ (۲۰۱۵) را نقض میکند.
ادعای مبارزه با تروریسم به هیچ وجه نمیتواند این نقضهای شدید را توجیه کند.
ایالات متحده آمریکا به جای اقدام قاطع برای متوقف کردن این نقضهای شدید، همچنان به این نقضها ادامه میدهد و در عین حال، از رژیم اسرائیل حمایت میکند و به آن پشتیبانی نظامی، اطلاعاتی، مالی و دیپلماتیک قابل توجهی ارائه میدهد تا به جنایات وحشتناک خود علیه سایر ملتهای منطقه ادامه دهد.
نماینده الجزایر
نماینده الجزایر در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه : پیش از هر چیز باید از ارائه کنندگان پیش نویس قطعنامه مربوط به تمدید مأموریت نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان قدردانی کنم. الجزایر خرسندی خود را از تصویب این قطعنامه به اتفاق آراء اعلام میکند. تصویب این قطعنامه نشان دهنده اهمیت نیروهای یونیفل و انسجام شورا برای دعوت به توقف اقدامات خصمانه و اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است.
الجزایر به سبب نقش این نیروها در تضمین امنیت و صلاح لبنان و به طور کلی خاورمیانه، به این قطعنامه رای مثبت داد. آن هم در شرایطی که منطقه به سبب تجاوزات اشغالگران اسرائیلی علیه ملت بی دفاع فلسطین بخصوص در نوار غزه، شرایط خطرناک و حساسی را پشت سر میگذارد. این شرایط، خطر گرفتار شدن منطقه در منازعهای که از خاورمیانه هم فراتر خواهد رفت، به دنبال دارد. الجزایر بار دیگر خواستار برقراری آتش بس در نوار غزه است و بر ارتباط بحرانهای منطقه با یکدیگر تاکید میکند و معتقد است جلوگیری از تبدیل این منازعه به منازعهای منطقه ای، به توقف کشتارهای اسرائیل علیه ملت فلسطین نیاز دارد.
همچنین تنشها در طول خط آبی و تجاوزات اشغالگران اسرائیلی به حاکمیت لبنان بار دیگر ضرورت اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت بخصوص بند مربوط به عقب نشینی کامل از مناطق اشغالی لبنان را نشان میدهد. الجزایر در پایان تاکید میکند عامل اصلی بی ثباتی خارمیانه، اشغال مناطق عربی است و شرط برقراری صلح و امنیت در منطقه پایان یافتن همین اشغالگری است.
نماینده روسیه
نماینده روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت در خصوص اوضاع غرب آسیا گفت : فدراسیون روسیه به پیشنویس قطعنامه شورای امنیت که توسط فرانسه به منظور تمدید یکساله مأموریت بدون تغییر یونفیل تهیه شده بود، رأی مثبت داد. ما از تلاشهای فرانسه برای ایجاد یک سازش متعادل بین اعضای شورا با متن قطعنامه قدردانی می کنیم. همچنین ما در نظر گرفتن اولویتهای لبنان که میزبان نیروهای حافظ صلح است را قدردان هستیم و از اینکه این کشور قطعنامه را تأیید کرده است تشکر می نماییم. این امر در راستای اصول حفظ صلح بسیار کلیدی است.
ما معتقدیم که تصویب این سند نشان میدهد که شورای امنیت در حال ارسال یک سیگنال قوی به همه گروههای درگیر در مورد نیاز به آتشبس کامل، کاهش تنش عمومی در طول خط مرزی و برنامهای برای رعایت کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت توسط طرفهای درگیر شامل اسرائیل و لبنان است. ما اهداف توقف دائمی تسهیلات و حل و فصل بلندمدت را تعیین کردهایم. ما حمایت کامل خود را از یونفیل که نقش کلیدی در تثبیت و کاهش تنشها در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل ایفا میکند را اعلام میکنیم.
هر روز اطلاعاتی در مورد آتش متقابل شدید در طول خط آبی و همچنین نقض حریم هوایی لبنان توسط اسرائیل، از جمله پروازهای نظامی بر فراز بیروت برای ترساندن غیرنظامیان دریافت میکنیم. همچنین نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که در مورد افزایش ترورهای سیاسی صحبت میکنیم. همانطور که در متن قطعنامه منعکس شده است، این نوع فعالیتها تهدید مستقیمی برای امنیت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان ایجاد میکند. حضور نیروهای حافظ صلح خطر شروع یک درگیری مسلحانه تمامعیار را که عواقب وخیمی خواهد داشت، کاهش میدهد.
ما خواستار تقویت هماهنگی بین یونفیل با دولت و ارتشهای عمومی، از جمله برای اطمینان از حفاظت و امنیت کارکنان سازمان ملل در محل درگیری هستیم. واضح است که تشدید سیاسی و نظامی کنونی مستقیماً به این واقعیت مرتبط است که درگیری فلسطینی-اسرائیلی همچنان حل نشده باقی مانده و طیف بیسابقه ای از حملات در غزه در حال رخ دادن است. ما آمادهایم تا با شرکا و افراد همفکر که قصد دارند تلاشها برای آتشبس فوری در غزه و آغاز یک فرآیند صلح جامع را ادامه دهند، همکاری نزدیک داشته باشیم تا بدین وسیله وضعیت عمومی در خاورمیانه عادی شود.
متأسفانه در طول کل فرآیند مذاکره در مورد پیشنویس قطعنامه، متحدان اسرائیل در شورای امنیت اصلاحاتی را ارائه کردند که بر تضعیف مواضع اصلی قطعنامه در مورد آتشبس و حاکمیت لبنان، از جمله در مناطق اشغالی توسط اسرائیل متمرکز بود. بار دیگر، باید گفت که نیاز است تصمیمات شورای امنیت تصویب شوند تا موجب متوقف شدن خونریزی گردد و به آزادی گروگانها و بازداشتشدگان بینجامد و موجب ایجاد دسترسی انسانی ایمن به افراد نیازمند شود و زمینه را برای راهاندازی مجدد یک فرآیند صلح بر اساس دو دولت فراهم کند که بر اساس آن اجرای حقوق و آرمانهای اساسی مردم فلسطین را تضمین نماید. ممنونم.
تاکید فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه بر آتش بس فوری در غزه
فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه بر لزوم کاهش تنش در منطقه غرب آسیا و استقرار آتش بس فوری در غزه تاکید کرد.
به گزارش بخش تصویری خبرگزای فرانسه، شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسه ویژه ای به بررسی اوضاع سوریه پرداخت. در این نشست گِیر پِدِرسِن، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه ازطریق ارتباط از راه دور، به ارائه گزارش خود پرداخت.
گِیر پِدِرسِن : این ماه مصادف است با هفتاد و پنجمین سالروز تصویب کنوانسیون ژنو. این مناسبت به همه طرفهای درگیر در مناقشه سوریه ، تعهداتشان را براساس قوانین بشردوستانه بین المللی یادآوری می کند. آنها باید هم در مقام عمل و هم در مقام حرف به این تعهدات پایبند باشند. به شدت تاسف آور است که غیرنظامیان تقریبا هر روز در سوریه و منطقه کشته یا زخمی می شوند.
خشونت در ماه گذشته نه تنها سبب به بار آمدن تلفات غیرنظامی شده بلکه باعث شده است تهدیدهای جدیدی برای صلح و امنیت بین المللی بوجود بیاید. تنشها در منطقه در پی یک سری حوادث در منطقه از جمله حمله اسرائیل به بیروت، قتل هدفمند سران حماس در تهران و سپس فرماندهان حزب الله در بیروت، به سطوح جدید خطرناکی رسیده است.
ما باید تلاشهای خود را برای کاهش تنش درمنطقه دوچندان کنیم. باید این کار را برای صلح و ثبات بلندمدت همگان انجام دهیم. یکی ازکارهای لازم در این زمینه، برقراری آتش بس فوری در غزه ، بازگشت آرامش به لبنان ، بازگشت آرامش در دو سوی «خطوط آبی» و کاهش تنش به صورت گسترده در منطقه است.