پخش زنده
امروز: -
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: امسال ۶ هزار هکتار از محصولات زراعی از جمله سبزی، صیفی و جالیزی به صورت نشایی در استان کشت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان، محمدی با بیان اینکه بهره گیری از روشهای نوین در کشت و تولید اکثر محصولات زراعی در دستور کار قرار دارد، افزود: کشت محصولات با روشهای نوین موجب کاهش مصرف بذر از یک سوم تا یک ششم در هکتار میشود.
وی گفت: افزایش قابل توجه عملکرد، بهره وری مصرف و کاهش سه برابری مصرف آب، کاهش ۲۵ درصدی طول دوره رشد و به دنبال آن افزایش بهره وری استفاده از زمین در تناوب کشت، کاهش عملیات داشت و سایر هزینههای کارگری و نهاده، برداشت به موقع محصول و تامین بازار از مزیتهای کشت نشایی نسبت به کشت مستقیم بذر است.
محمدی تاکید کرد: کشت نشایی محصولات زراعی میتواند از جهاتی یک انقلاب کشاورزی به حساب آید.
سالانه ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار تن انواع محصولات زراعی، ۵۸۰ هزار تن محصولات باغی، ۲۴۹ هزار تن فراوردههای دامی و ۱۸ هزار تن آبزی با بیش از ۱۰۰ هزار نفر بهره بردار در ۸۳۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام میشود.
برخی از محصولات کشاورزی تولیدی در زنجان علاوه بر تامین مصرف استان به دیگر استانهای کشور نیز صادر میشود.
زنجان در تولید محصول زیتون رتبه اول، سیر رتبه دوم، عدس رتبه سوم و لوبیا و فندق رتبه چهارم کشور را دارد.