پخش زنده
امروز: -
هشتم آبان ماه، سالروز شهادت حسین فهمیده که به روز «نوجوان» نامیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، حسین فهمیده در ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۴۶ در قم چشم به جهان گشود، در سال ۱۳۵۲ به دبستان روحانی رفت و از مهرماه سال ۱۳۵۶ تحصیلاتش را در مدرسه راهنمایی حافظ در شهر قم ادامه داد. سپس همراه با خانواده به تهران رفت و از مهرماه سال ۱۳۵۸ در مدرسه خیابانی مشغول به تحصیل شد.
شهید فهمیده چند روز پس از آغاز جنگ به جبهه رفت، اما به دلیل کم بودن سن و سالش اجازه حضور در خط مقدم را نیافت. با این حال، پس از ورود به میدان نبرد، در مهرماه سال ۱۳۵۹ زخمی شد.
او سرانجام در ۸ آبان ماه ۱۳۵۹ در منطقه کوت شیخ در آن سوی شط خرمشهر به شهادت رسید. ۵ تانک عراقی به طرف رزمندگان ایرانی در حال هجوم بودند تا آنها را محاصره کنند، اما شهید فهمیده در حالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته به زیر تانک رفت.
انفجار نارنجکها باعث شهادت حسین فهمیده شد، اما همین اتفاق بعثیها را فراری داد. آنها گمان کردند که منطقه مین گذاری شده و بر این اساس عقب نشینی کردند.
امام خمینی در پیامی به مناسبت دومین سال گرد پیروزی انقلاب اسلامی فرمود: «رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود، ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است. با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
بقایای پیکر شهید محمدحسین فهمیده در بهشت زهرای تهران، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱، به خاک سپرده شد.
مادر شهید حسین فهمیده در مستندی که از زندگینامه پسرش ساخته شده درباره میگوید: «حسین روز سوم ماه محرم به دنیا آمد. عاشق مدرسه و نماز بود و همیشه همراه با پدرش نماز میخواند. در جریان پیروزی انقلاب اسلامی مانند بسیاری از هم سن و سالانش وارد میدان مبارزه شده و اعلامیه پخش میکرد.»