پخش زنده
امروز: -
دبیر قرارگاه ملی مسجد در آیین افتتاحیه نخستین رویداد «مسجد ره بر» گفت: پنج مجموعه در تبیین سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد همکاری دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام علی نوری دبیر قرارگاه ملی مسجد، افزود: در چهار دهه گذشته سازمان دهی و سازوکار راهبری و هدایت مسجد با فراز و نشیبهایی همراه بوده است و در این مدت سازمانها و نهادها، خدمات ارزندهای در امر مسجد داشتهاند، اما راهبری و سازماندهی مساجد همواره به عنوان یک دغدغه مطرح بوده است.
وی با بیان اینکه اتفاقات متنوع و تدابیری از ناحیه دولت، مجلس و برخی دستگاههای دیگر انجام شده است، افزود: همواره نظر رهبر معظم انقلاب بر این بوده که مسجد ساز و کار و سازمان مستقل پیدا نکند و جنبه مردمی خود را حفظ کند. در عین حال باید به مسجد رسیدگی کرد و به احیای کارکردهای مسجد و تقویت آن توجه داشته باشیم.
دبیر قرارگاه ملی مسجد در ادامه به تبیین سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد کشور پرداخت و گفت: در تبیین این سند؛ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و مرکز مدیریت حوزههای علمیه در کنار یکدیگر قرار گرفتند.
حجت الاسلام نوری تاکید کرد: این ارکان اصلی باید بتوانند ساز و کاری را برای راهبری مساجد و سازماندهی مساجد تدارک ببینند.
وی افزود: قرارگاه ملی مسجد محور اصلی سازوکار راهبری مساجد است که دستگاه ها، نهادها و مجموعههای مرتبط با امر مسجد و ارکان ذیل این سازوکار را با یکدیگر هماهنگ و یکپارچه کرده و مسیر اعتلای مساجد را در سطوح ملی، استانی و شهرستانی هدایت و راهبری میکند.
دبیر قرارگاه ملی مسجد اظهار کرد: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه وظیفه هدایت راهبری مساجد و شبکه امامت، سازمان تبلیغات اسلامی وظیفه پشتیبانی و نرم افزاری و برنامه ای، سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه پشتیبانی سخت افزاری و زیرساختی، سازمان بسیج مستضعفین وظیفه سازماندهی کنشگران مردمی و تشکلهای انقلابی، مرکز مدیریت حوزههای علمیه وظیفه تربیت و تامین سرمایه انسانی مدیریت مساجد را بر عهده دارند.
حجت الاسلام نوری گفت: این سند بدون ایجاد ساختارهای نهادی و تغییرات عمده در آرایش سازمانی دستگاههای حاکمیتی و با عنایت به بند هشتم ابلاغیه سند «نقش و جایگاه نمایندگان ولی فقیه در استان» مبنی بر راهبری مسجد توسط نمایندگان ولی فقیه در استان ها، در بستر شبکه امامت با همراهی نهادهای اصلی و محوری متولی امر مسجد، سازوکار مناسبی را برای اعتلای جایگاه، هویت و کارکردهای این نهاد مقدس ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: سند استقرار سازوکار راهبری و پشتیبانی از مساجد، وضع مطلوب و نه وضع موجود را ترسیم کرده است، پنج ارکان همکار در این سند حقیقتاً باور جدی به این امر دارند و نوع نگاه هماهنگ، همراه و همدل و متفق بر امر مسجد شوق انگیز است.
حجت الاسلام نوری ابراز امیدواری کرد: دغدغهها و انگیزههای خالصانه دست اندرکاران و ظرفیتهای بی بدیل مساجد در هم آمیخته و اعتلای مسجد را در رأس رویکردهای راهبری نهادهای مسئول و اهتمام مجموعههای مردمی، اقشار و گروههای مختلف از نخبگان و عموم مردم قرار دهد تا در افق این رویکردها، مسجد به جایگاه اصلی خود در جامعه اسلامی بازگردد.