پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: موارد زیادی از مرگ و نابینایی بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی مشاهده شده و بیشترین مسمومیت الکلی مربوط به درصد بالای متانول است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر داوود سلمان پور با بیان اینکه برخی نوجوانان برای یک سردرد ساده نیز از مواد مخدر استفاده میکنند، گفت: مسمومیت با الکل در کشور غیرطبیعی است و نباید در این خصوص مخفی کاری شود. موارد زیادی از مرگ و نابینایی بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی مشاهده شده است که باید در این زمینه اطلاعرسانی کرد تا درصورت مصرف جمعی جان افراد مصرف کننده نجات یابد.
وی با بیان اینکه بیشترین مسمومیت الکلی مربوط به درصد بالای متانول است، افزود: برخی افراد اقدام به تهیه مشروبات الکلی دستساز میکنند و یا به عمد یا از روی ناآگاهی درصد متانول را بالا میبرند که عوارض بسیار شدیدی دارد ضمن اینکه برخی برندهای مشروبات الکلی نیز آلودگی با متانول دارند.
دکتر سلمان پور با تاکید بر اینکه سرعت عمل در درمان مسمومیت مشروبات الکلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از عوارض شدید جلوگیری میکند، ادامه داد: هرگونه گرگرفتگی، پرحرفی، مشکل بینایی مانند تاری دید شدید، مشکل تنفسی و اعصاب هشداری است که باید نهایت تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف اطلاعرسانی و درمان شود.
بهمنش، معاون آموزشی، تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: اعتیاد به همه جوانان نزدیک است امیدواریم با سواد رسانهای به جامعه شاهد حرکت امیدوارکنندهای در این راستا باشیم. دامنه ورود به مدارس را افزایش دادیم و به بهانههای مختلف در مدارس حاضر میشویم تا بتوانیم در خصوص موارد مختلف به دانشآموزان اطلاع رسانی کنیم.
وی افزود: ۲۰ درصد محتوا در دانشکدههای علوم پزشکی دزفول به کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد اضافه شده است که امیدواریم نتایج خوبی در پیشبرد وضعیت سلامت به همراه داشته باشد.
بهمنش با اشاره به اضافه کردن محتوای آموزشی در حوزه مواد مخدر به رشتههای پرستاری، داروشناسی و پرستاری کودک و خانواده، ادامه داد: کارگاههای آموزشی مختلفی در این خصوص در دانشکدهها برگزار و اختلالات مواد مخدر تبیین شده است و یکی از مهمترین اهداف در نظام سلامت در پیشگیری از مواد مخدر و الکل در نظام مراقبتهای بهداشتی در مرکز جامع سلامت دزفول، غربالگری، شناسایی و ارائه مراقبتهای روانشناختی و ارائه خدمات دارویی برای گروه سنی ۱۵ تا ۵۹ سال است.