پخش زنده
امروز: -
هنری قدیمی، اما پررونق، تور بافی، هنری که از گذشته تا کنون چه بصورت سنتی وچه صنعتی در شهرستان چابهار رواج داشته و باعث رونق صید وصیادی و اشتغال شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مرتضی قنبری مدیر کارخانه ماهوربافان بلوچی چابهار گفت: یکی از برزگترین کارخانه توربافی کشور در چابهار است که در سالهای اخیر توانسته با کمک نیروهای متخصص و دانش بومی، نیاز جامعه صیادی کشور در زمینه تور، تامین کند.
ویگفت: این کارخانه ۱۵۰ نفر نیروی بومی کارآمد در سه نوبت مشغول به کار هستند که در هر نوبت سه هزارو ۵۰۰ حلقه (طاقه) تور صیادی تولید و راهی بازار مصرف میشود
مدیرکارخانه ماهور بافان بلوچی چابهار عنوان کرد: در اینکارخانه چرخه تولیدِ، چه در زمینه تولید نخ و چه در زمینه رنگرزی که از جمله نیازهایاولیه برای تولید تور است، به خودکفایی کامل رسیده ایم و وابستگی ما در تولید تور صیادی به خارج، به حداقل ممکن رسیده است.
وی بیان کرد:تورهایی که در این کارخانه ساختهمیشود، طبق آخرین استانداردهای روز دنیا تولید میشود که با نمونه خارجی قابل رقابت است.
قنبری افزود:مقاومت بالا دربرابر سایش ونور خورشید، استفاده از الیاف بادوام، و یکنواختی در تولید، مهمترینویژگی تورهای تولیداینکارخانه است.
وی گفت: این کارخانه تولید کننده انواع تورهای صیادی است، که مهمترین آنها تورِ گره دار و تورِ گوشگیر است که طبق آخرین استانداردهای روز دنیا و بصورت تمام صنعتی بافته میشوند.
قنبری تصریح کرد: این کارخانه در حوزه سرزمینی منطقه آزاد چابهار واقع شده است و از آنجایی که قوانین منطقه آزاد در یکی دو سال گذشته همیشه تغییراتی داشته، این تغییرات باعث ایجاد فشار مالی و ایجاد ارزش افزوده ۱۰ درصدی بر محصولات تولیدی کارخانه شده است که اگر این تغییرات به نفع تولید کننده نباشد مسلما ما قدرت رقابت با محصولات خارجی را از دست خواهیم داد.
وی تصریح کرد: واردات بی رویهٔ تور صیادی در کشور، از جمله تهدیدِ جدی برای صنعت تور بافی است که اگر جلوی واردات تورهای صیادی گرفته نشود، امکان دارد کارخانه ما در تولید دچار مشکل، تعدیلو بیکار شدن بخش ازنیروی کار شود.