پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، مهمترین مساله در رشد جمعیت و فرزندآوری را فرهنگسازی دانست تا انگارههای ذهنی مردم برای سرمایه دانستن فرزند به جای هزینه، تغییر یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، صابر جباری فاروقی با تاکید بر ضرورت نگاه جامع به چالشهای جمعیتی، گفت: ازدواج، فرزندآوری، سقط، ناباروری و مهاجرت، بخشی از چالشهای جمعیت هستند و نگاه تک بعدی به جمعیت، نادرست است و ما را به خطا میاندازد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: در سیاستهای جمعیتی، چند برنامه بالادستی مرتبط با فرزندآوری و جمعیت وجود دارد که شامل سیاستهای کلی جمعیت، سیاستهای کلی خانواده، سیاستهای کلی سلامت و حتی سیاستهای کلی رفاه و تامین اجتماعی است.
صابر جباری فاروقی با بیان اینکه ایران به سرعت در حال رفتن به سمت چاله جمعیتی است، گفت: ازدواج مهم است، اما اگر ۱۰ میلیون نفری که در سن ازدواج قرار دارند، ازدواج کنند، نرخ باروری در سالهای آینده رشد میکند، چون در کشور متوسط تولد نخستین فرزند پس از ازدواج، بالای ۴ سال است یعنی در این جوان ها، فرزندآوری در سالهای اول رخ نمیدهد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت مشارکت همه دستگاههای اجرایی کشور در حوزه جمعیت، یادآور شد: وزارت بهداشت میتواند نقش مهمی در سلامت جمعیت داشته باشد، چون مراقبتهای قبل، حین و بعد بارداری، سلامت نوزادان و کودکان توسط وزارت بهداشت ارائه میشود بنابراین وزارت بهداشت در حوزه جمعیت، نقش ویژهای دارد.
جباری افزود: در سیاست کنترل جمعیت همه دستگاهها و وزارت بهداشت نقش خود را به خوبی انجام دادند، اما هم اکنون در راستای افزایش نرخ رشد جمعیت، وزارت بهداشت با همهی توان برای جوانی جمعیت کار میکند.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: ۱۳ استان برخوردار کشور که از نظر درآمد، اشتغال و مسکن کمترین مشکل را دارند، صاحب کمترین میزان باروری کلی در کشور هستند، هم اکنون بسیاری از افراد با وجود تحصیل بالا و درآمد مناسب، اقدام به ازدواج و فرزندآوری نمیکنند.