پخش زنده
امروز: -
جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی به شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه کشت بافت گیاهی خدمات آموزشی و مشاوره ای ارائه می دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، روش نوین کشت بافت، امکان تکثیر سریع و انبوه پایههای گیاهی را فراهم میکند و به ارتقای کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی کمک میکند.
رئیس مرکز رشد جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: یکی راهکارهای افزایش عملکرد باغات، به کارگیری پایههای رویشی (کشت بافتی) مقاوم به تنشهای محیطی به ویژه آفات و بیماریها است.
دیلمقانی افزود: در سالهای اخیر پایه های رویشی با سازگاری بالا به دلیل عملکرد مناسب در تنشهای محیطی و نیز ارتباط فیزیولوژیکی بهتر با ارقام مورد استفاده به عنوان پیوندک، جایگزین پایه های قبلی در باغات شده اند، بدین منظور مرکز تکثیر و تولید گیاهان از طریق کشت بافت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با توجه به امکانات و تخصصهای موجود توانسته است در زمینه تولید و تکثیر تجاری انواع گیاهان دارویی، گیاهان زینتی، پایه های درختان میوه و تولید انواع نهال اقدام به فعالیت نماید.
وی گفت: همچنین ارائه خدمات مشاوره اي به شرکتهاي دانش بنيان مستقر در مرکز رشد جهاد دانشگاهی و موسسات کشت بافت نوپا در زمینه تکثیر گیاهان در شرایط درون شیشهای، برگزاری کارگاه های و دورههای آموزشی و پژوهشی برای ارتقاء مهارت های فارغ التحصیلان دانشگاهی در زمینه تکنیک های به روز تکثیر درون شیشه ای گیاهان از اهم وظایف این مرکز محسوب می شود.
دیلمقانی عنوان کرد: امروزه با افزایش روز افزون علوم باغبانی و ژنتیک گیاهی کیفیت نهالهای مثمر از نظر مقدار باردهی و مقاومت به شرایط سخت و همچنین آفات و بیماری ها افزایش یافته و شاهد عرضه نهال هایی در بازار هستیم که نسبت به نهالهای سنتی دارای راندمان بالاتری هستند.
وی گفت: از جمله این درختان میتوان به انواع درختان مثمر پیوندی تولید شده به روش کشت بافت اشاره کرد، با استفاده از فناوری کشت بافت گیاهی امکان پرورش میلیونها گیاه جدید و با کیفیت از یک گیاه و در مدت زمان کوتاه فراهم میشود.
دیلمقانی اظهار کرد: فناوری کشت بافت گیاهی یکی از روش های نوین در تکثیر و اصلاح نژاد گونههای گیاهی و رشد و توسعه کشاورزی و باغداری است چرا که این روش در کشاورزی و باغبانی در کنار تاثیر بر روی تکثیر گیاهان برای جذب مواد غذایی خاک، مقاومت به شوری خاک،حذف عوامل بیماری زا، حفظ ذخایر گیاهی ارزشمند نیز موثر است به همین دلیل در دنیا استفاده از این روش برای توسعه کشاورزی و باغداری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس مرکز رشد جهاد دانشگاهی در پایان به مزایای کشت بافت اشاره و تصریح کرد: از مزایای کشت بافت گیاهی میتوان به امکان تکثیر گیاهانی که تکثیر آنها به روش سنتی مشکل و پر هزینه است ، تولید گیاهان مختلف عاری از قارچ ، ویروس و باکتری، امکان تولید پایه گیاهی در تمام فصول و ... اشاره کرد.