پخش زنده
امروز: -
مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پویش زندگی تصادفی نیست را اقدامی برای کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث جادهای دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ; خسرو صادق نیت در سومین نشست پویش زندگی تصادفی نیست در ستاد مرکزی وزارت بهداشت با اعلام اینکه کاهش مرگ و میر ناشی از تصادف های جاده ای از اولویت های وزارت بهداشت است، گفت: سالهاست که وزارت بهداشت در کنار سایر نهادها و سازمانها برای کاهش تصادفات و مرگومیر ناشی از آن تلاشهای مستمر انجام داده است.
مشاور وزیر بهداشت افزود: در دو سه سال اخیر، روند نزولی کاهش تصادفات و مرگومیرها معکوس شده و دوباره آمار تصادفات و تلفات جادهای افزایش یافته است و همهی ارگانها و نهادها باید با همه توان وارد عمل شوند.
خسرو صادق نیت گفت: بر اساس آمارها، جرح و نقص عضو ناشی از تصادفات به بیش از صدها هزار نفر رسیده که جای نگرانی دارد و وزارت بهداشت به عنوان نهاد متولی در حوزه سلامت، تلاش خود را برای کاهش این آمارها به کار میگیرد.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به نزدیک شدن ایام سفرهای نوروزی، گفت: وزارت بهداشت به همراه سایر نهادها و سازمانها پویشهای مختلفی را برای ارتقاء سلامت و کاهش تصادفات راهاندازی کرده است؛ یکی از محورهای اصلی این پویش ها، کاهش مرگومیر ناشی از تصادفات جادهای و تأکید بر رعایت اصول ایمنی در جادهها است.
خسرو صادق نیت افزود: در این راستا، شورای عالی اطلاعرسانی وزارت بهداشت با همکاری کمیسیون ایمنی راهها، به طور جدی این موضوع را پیگیری میکند و همکاری با پلیس راهور و دیگر نهادهای مرتبط میتواند به کاهش تصادفات و حفظ جان مردم کمک کند.
مشاور وزیر بهداشت به تجربه موفق فرهنگ سازی در زمینه استفاده از کمربند ایمنی، پویش «زندگی تصادفی نیست» را اقدامی مثبت برای کاهش مرگومیر ناشی از حوادث جادهای دانست و گفت: اگر حتی یک نفر از کشتهشدگان تصادفات را کاهش یابد، به هدف بزرگی دست یافتهایم.
برنامهریزی بلندمدت برای کاهش تصادفات در برنامه هفتم توسعه/ضرورت تقویت آموزش و فرهنگسازی در ایمنی جادهای
رضا نفیسی رئیس مرکز تدوین مقررات و ایمنی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی نیز در سومین نشست کارگروه آموزش و فرهنگسازی کمیسیون ایمنی راهها با اشاره به برنامهریزی بلندمدت برای کاهش تصادفات در برنامه هفتم گفت: پویشهایی همچون «زندگی تصادفی نیست» برنامه پنجساله است که باید بهصورت مداوم اجرا شود.
رضا نفیسی با اشاره به تشکیل شورای عالی ایمنی حملونقل گفت: این شورا برای بررسی و تصمیمگیری درباره مسائل ایمنی در حملونقل تشکیل شده است و مقرر شه که موضوعات مهم ایمنی با دستور مستقیم رئیسجمهوری پیگیری شود.
رئیس مرکز تدوین مقررات و ایمنی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی همچنین به نقش وزارت بهداشت در کاهش تلفات جادهای اشاره کرد و افزود: توجه به جوانی جمعیت و سلامت عمومی میتواند تأثیر مثبتی در کاهش تلفات داشته باشد و امیدواریم که با همکاری بین دستگاهها بتوانیم این چالش را بهطور مؤثر حل کنیم.
رضا نفیسی همچنین نقش فرهنگسازی و آموزش را در کاهش تصادفات حیاتی دانست و گفت: کارگروه آموزش و فرهنگسازی یکی از کمیسیونهای مهم ایمنی حملونقل است که باید اقدامات خود را گسترش داده و مسائل آموزشی و فرهنگسازی رانندگی ایمن را تشدید کند.
رئیس مرکز تدوین مقررات و ایمنی حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت رسانه ملی افزود: باید از توان رسانهها برای فرهنگسازی و آموزش عمومی بیشترین بهره را ببریم؛ آگاهیرسانی به شهروندان از طریق رسانه ملی میتواند تأثیر قابلتوجهی در کاهش تصادفات داشته باشد.
سومین نشست کارگروه آموزش و فرهنگ سازی کمیسیون ایمنی راهها به میزبانی وزارت بهداشت در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، پلیس راهور، صدا و سیما، سازمان اورژانس کل کشور، سازمان امداد و نجات هلال احمر، سازمان راهداری حمل و نقل جادهای و سازمانهای مردم نهاد در این نشست حضور داشتند و درباره پویش کاهش تصادفات ترافیکی و جادهای رایزنی کردند.