پخش زنده
امروز: -
با توجه به خشکسالیهای اخیر در استان سبب شده است تا این تالاب یکی از فعالترین کانونهای فرسایش شدید بادی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزکرمان،به گفته سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با توجه به خشکسالیهای اخیر در استان و خشک بودن بستر تالاب جازموریان و برداشتهای بی رویه آب زیرزمینی و تعداد چاههای غیرمجاز سبب شده است تا، این تالاب یکی از فعالترین کانونهای فرسایش شدید بادی شود که تعداد زیادی از شهرستانهای استان و حتی جنوب شرق کشوررا تحت تاثیر قرار دهد.
جعفری نژاد گفت:تالاب فصلی که وسعت آن به دلیل خشکسالی و اثرگذاری انسانی کاهش یافته است و تخصیص حقآبه زیست محیطی مدیریت برداشت آب و چاههای عیرمجاز از راهکارهایی است که میتواند اکوسیستم (بوم سازگان) مرتع بزرگ جازموریان را نجات دهد.
وی افزود: برای یکی از مهمترین اکوسیستمهای آبی تالاب در برنامه هفتم توسعه و مسئولین اجرایی در نظر داریم که از مشارکت و همکاری مردم و کلیه ذینفعان در حوزه ملی استفاده کنیم.
جعفری نژاد با اشاره به اینکه بیش از حداز منابع سطحی و زیرزمینی آب در این منطقه برداشت شده است، بیان داشت: در ابتدا مردم منطقه را آگاه کنیم و از وزارت نیرو و آب و منطقهای استان باید در خصوص حق آبه مطرح در مدیریت زیست بومی تالاب از ظرفیت سدها و آبریزها و کنترل چاههای غیر مجاز که در مجاور تالاب حفر شدهاند، استفاده کنیم.
وی اظهار داشت:با حمایت استاندار بتوانیم جلسه کارگروه استانی تالاب در دو حوزه کرمان و سیستان و بلوچستان برنامهای تدوین کنیم و از کارگروه هر دو استان و ظرفیتهای آنها استفاده شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت:در راستای حفاظتاز محیط زیست بومی فرهنگسازی و آگاه سازی مردم منطقه از اولویتها است.
جعفری نژاد افزود: در حال حاضر آب تالاب به صورت ۱۰۰ درصد خشک شده است و با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای اخیر در استان و خشک بودن بستر تالاب جازموریان، این تالاب یکی از فعالترین کانونهای فرسایش شدید بادی است که تعداد زیادی از شهرستانهای استان را تحت تاثیر قرار میدهد و به همین دلیل حفاظت خاک و کاهش فرسایش بادی با تکیه بر مطالعات زیست بومی جامع تالاب، همچنین مطالعات کاشت جایگزین، و مطالعات حقآبه تالاب با استفاده از ظرفیت بومی منطقه مورد تاکید است.
وی بیان داشت: تخصیص حقآبه زیست محیطی یکی از راهکارهاییراست که میتواند اکوسیستم (بوم سازگان) مرتع بزرگ جازموریان را نجات و فرآیند بیابانی شدن این منطقه را کاهش دهد، در غیر این صورت باید منتظر تبعات زیست محیطی وحشتناک وسلامت افراد جامعه باشیم.
وی گفت: از ظرفیت کارگروه ملی حفاظت ازتالاب هاو ستاد ملی گردوغبار استفاده میکنیم تا بتوانیم اتفاقات خوبی برای مردم استان کرمان و سیستان و بلوچستان رقم بزنیم تا شرایط حال مردم و جامعه خوب شود.
تالاب زیبای جازموریان یکی از زیباترین تالابهای ایران است که به دلیل وسعت و گستردگی زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.
این تالاب یکی از بکرترین عرصههای طبیعی است که در جنوب کرمان و غرب سیستان و بلوچستان در منطقهای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.