هشدار معاون دانشگاه علوم پزشکی در خصوص استفاده از نان شور
معاون غذا و داروی علوم پزشکی یاسوج در خصوص وضعیت پخت نان در نانواییهای استان با نمک بیش از حد مجاز هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، جعفر نیکبخت گفت: در سال ۱۴۰۳ از مجموع ۴۸۵ نمونه نان ارسال شده از شهرستان بویراحمد به آزمایشگاه، ۲۰۱ مورد آن دارای مقدار نمک بیش از حد مجاز بودهاند. وی ادامه داد: این مورد در سایر شهرستانهای استان نیز قابل بررسی است به طوری که در شهرستانهای کوچکتر مثل مارگون از ۵۱ نمونه نان ارسالشده به آزمایشگاه، ۳۸ نمونه غیر منطبق با استانداردهای سلامت و حاوی میزان بالای نمک شناسایی شدهاند. معاون غذا و داروی علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه این میزان بالای نمک در نانها میتواند به شدت بر سلامت عمومی تاثیر بگذارد، افزود: مصرف زیاد نمک یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و دیگر اختلالات سلامت است. وی گفت: نانهایی همچون تافتون، لواش و سنگک که بهطور روزانه مصرف میشوند، میتوانند با داشتن مقادیر زیاد نمک خطری جدی برای سلامت افراد بهویژه در افراد دارای فشار خون بالا و مشکلات قلبی ایجاد کنند. معاون غذا و داروی علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: طبق اظهارات برخی از نانواها و مراکز پخت نان، علت مصرف بیش از حد نمک، کیفیت پائین آرد بوده که این توجیه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. نیکبخت گفت: علاوه بر این، در بررسیهای انجام شده بر روی خمیر آردهای ارسالشده به آزمایشگاه جهت سنجش بلانکیت (جوهر قند ـ جهت سفید کردن نان)، در بیش از ۳۶ مورد نمونه ارسالی به آزمایشگاه، هیچ مورد مثبتی در این زمینه گزارش نشده است. معاون غذا و داروی استان ضمن هشدار به تولیدکنندگان نان، تأکید کرد: نظارت دقیقتری بر میزان نمک استفادهشده در تهیه نانها انجام می شود تا خطرات بهداشتی این ماده پرمصرف برای شهروندان کاهش یابد. گفتنی است برای حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از خطرات ناشی از مصرف نمک زیاد، توصیه میشود که تولیدکنندگان نان، استانداردهای تعیینشده را در تولید این محصول پرمصرف رعایت کنند.