پخش زنده
امروز: -
نویسنده کودک و نوجوان معتقد است، داستانهای ادبیات کهن تاثیر بسزایی در افزایش خودباوری و بالا بردن اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم مژگان شیخی، نویسنده کودک و نوجوان در برنامه بهار کتاب شبکه خبر به مناسبت سی و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، گفت: بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان نوشته و در این رابطه برنده جوایزه مختلفی از جمله کتاب سال، کتاب رضوی و کتاب فصل شده است.
این نویسنده کودک و نوجوان درباره تاثیر داستانهای ادبیات کهن در کودکان و نوجوانان گفت: ادبیات کهن هویت ماست، بازنویسی و هم بازآفرینش آن حائز اهمیت است و هم این که این قصهها معمولا قصههای چند لایهای است یعنی وقتی برای کودک و نوجوان نوشته میشود در ذهنش میماند و پس از بزرگسالی نیز بخش دیگری از قصه برایش آشکار میشود.
وی گفت: کودک و نوجوان در بزرگسالی یا به کتاب اصلی مراجعه میکند و قصه اصلی را میخواند و با لایههای دیگر قصه که معمولا قصههای عرفانیست، آشنا میشود.
مژگان شیخی به شکل گیری شخصیت کودک و نوجوان و تاثیر داستانهای ادبیات کهن بر رشد شخصیت کودکان و نوجوانان اشاره کرد، گفت: مسلما تاثیر بسزایی دارد این که خودباور میشوند اعتماد به نفس آنها بالاتر میرود.
وی گفت: وقتی شخصیت داستان یک شخصیت عادی است، خیلی اوقات کودک و نوجوان خودش را در آن شخصیت داستان میبیند و مشاهده میکند که چطور با مشکلات کنار آمده و بتواند راهش را در زندگی پیدا کند.
نویسنده کودک و نوجوان گفت: کودک و نوجوان در داستانها از تجربههای دیگران به راحتی میتواند، استفاده کند و درس بگیرد و این که مشاهده کند چه مشکلاتی پیش آمده و چه کار کرده و همچنین این که با دنیاهای مختلف کودک آشنا میشود با فرهنگ مختلف آداب و رسوم مختلف که باعث میشود دیدش باز شود و شخصیتش شکل بگیرد.
شیخی افزود: قصه و داستان خواندن در یادگیری علوم مختلف به کودک و نوجوان موثر است مثلا باعث میشود ریاضیات را بهتر یاد بگیرد درسهای دیگر را هم بهتر یاد بگیرد.
به گفته این نویسنده، داستانهای ادبیات کهن مفاهیم عمیق اخلاقی مثل آرامش، فکر کردن، شتاب زده نبودن، صداقت، شجاعت و احترام به پدر و مادر را به کودکان و نوجوانان آموزش میدهد.