پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: سالخوردگی جمعیت در ایران را باید جدی بگیریم و موضوع جوانی جمعیت نیازمند یک عزم ملی است که تمامی نهادها و دستگاههای متولی باید پای کار بیایند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صابر جباری در گفتوگو با برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت به عنوان نهاد متولی، خدمات زیادی را درحوزه ازدواج، سلامت باروری، ترویج زایمان طبیعی، پیشگیری تشخیص به هنگام و درمان ناباروری بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه درحال حاضر در سال ۵۰۰ هزار ثبت ازدواج در کشور داریم، افزود: وزارت بهداشت به عنوان متولی آموزش زوجین جوان، اقدام به طراحی برنامه کاربردی «هم نفس» کرده که در مراحل آزمایشی است و به زودی در اختیار زوجین جوان قرار میگیرد.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیون بارداری در کشور داریم، گفت: خدمات حوزه سلامت در دوران بارداری و شیردهی به صورت رایگان ارائه میشود و مادران باردار و مادرانی که دارای کودک زیر ۵ سال باشند، اگر تحت پوشش بیمه نباشند، به صورت رایگان بیمه میشوند.
جباری با بیان اینکه سال گذشته نرخ موالید به یک میلیون هم نرسید، افزود: باید با فرهنگ سازی و تسهیل خدمات مربوط به باروری، نرخ موالید را افزایش دهیم؛ البته کمک هزینه درمان ناباروری در بخش دولتی ۹۰ درصد و در بخش خصوصی ۷۰ درصد است.
وی با بیان اینکه خدمات زایمان طبیعی در تمامی مراکز دانشگاهی و دولتی به صورت رایگان ارائه میشود، گفت: آمار زایمان سزارین بیشتر از زایمان طبیعی است و این نشان میدهد که در گسترش فرهنگ زایمان طبیعی نتوانستیم موفق عمل کنیم.
این مقام مسئول افزود: وزارت بهداشت با استفاده از سامانه ملی باروری سالم، اطلاعات مادران باردار و همین طور افراد نابارور و خدماتی که مراکز بهداشتی، درمانی، آزمایشگاه ها، مراکز درمان ناباروری و مراکز تصویربرداری در بخش دولتی و خصوصی به اشخاص ارائه میکنند، ثبت و ارزیابی میکند، البته این سامانه به طور کامل در تمامی استانها راه اندازی نشده است.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: اگر این سامانه به طور کامل راه اندازی شود، بر اساس اطلاعاتی که در این سامانه جمع آوری میشود، امکان سیاست گذاری، رصد و پایش خدمات مربوط به بارداری فراهم شده و براساس داشبوردی که در اختیار سیاست گذاران قرار میگیرد، امکان رصد و مداخله را میدهد.
جباری افزود: اگر مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بتواند زیرساخت این سامانه را فراهم کند، تا ۶ ماه آینده این سامانه به طور کامل راه اندازی میشود.
وی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب طرح یسنا (همان یارانه مادران باردار و کودکان)، بستههای بهداشتی و غذایی برای مادران باردار و کودکان در نظر گرفته و هدف اصلی آن تقویت معیشت مادرانی است که نیازمند حمایت هستند.
این مقام مسئول افزود: وزارت امور اقتصاد و دارایی با اجرای قانون سهام فرزند آوری (یا همان سهام دولتی نوزادان) پای کار آمده و تا متولدین ۱۴۰۱ را انجام داده و از آن سال به بعد هنوز اجرایی نشده است.
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: وزارت راه و شهرسازی قرار بود با طرح اعطای زمین به خانوادههایی که فرزند سوم و یا بیشتر دارند، بخشی از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را اجرا کند که این طرح هم به طور کامل اجرایی نشد.
جباری افزود: بانک مرکزی هم باید برای اعطای وام ازدواج و فرزندآوری تدبیر کرده و دستورالعملهای این قانون را تسهیل کند.