پخش زنده
امروز: -
استاد علی اکبر روشندل هنرمند کاشمری در آستانه محرم دعوت حق را لبیک گفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، علیاکبر روشندل، هنرمند نام آشنای دیار کاشمر و از پیشکسوتان متعهد هنرهای آیینی و مذهبی، در شهرستان کوهسرخ چشم از جهان فروبست.
این هنرمند مردمی که بیش از پنج دهه از عمر پربرکت خود را در خدمت آستان اهل بیت (ع) گذراند، با صدای گرم و معنوی اش، نقش ماندگاری در چاووش خوانی، منقبت خوانی، سحرخوانی و به ویژه تعزیه در منطقه ترشیز ایفا کرد.
او در آستانه ماه محرم، ماه حزن آل الله، به دیدار معبود شتافت.
مراسم بزرگداشت این هنرمند فقید با حضور پرشور مردم، دوستداران فرهنگ عاشورایی، مسئولان محلی و جمعی از هنرمندان در تکیه ابوالفضلی روستای طرق برگزار شد.
در این آیین، حجت الاسلام والمسلمین جواد نیک بین نماینده مردم ترشیز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نقش شبیه خوانی در انتقال مفاهیم عاشورایی گفت: «تعزیه خوانی در دیار ترشیز، ریشه ای عمیق و مردمی دارد. زبان تعزیه، زبانی ساده، روان، و بی تکلف است که می تواند مفاهیم عمیق کربلا را برای مردم کوچه و بازار بازگو کند. مردم کوهسرخ و ترشیز، همواره عاشقانه پای این هنر ایستاده اند.»
وی افزود: «پیشنهاد میکنم هنرمندان جوان با مطالعه دقیق در منابع معتبر مقتل، روایت عاشورا را با زبان امروز و با بهره گیری از جلوه های ویژه نوین به تصویر بکشند؛ تا هم برای نسل جوان جذاب باشد و هم از آسیب هایی چون تحریف، اغراق و روایت های سطحی مصون بماند.»
جواد روشندل فرزند مرحوم علی اکبر روشندل و معاون پیشین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در حاشیه این مراسم، گفت: «پدرم بیش از هنر، حامل اخلاق، معرفت و عشق به اهل بیت بود. صدا و سوز او تنها صدای یک تعزیه خوان نبود، بلکه نالهای از عمق دل یک شیعه دلسوخته بود که شب و روزش با امام حسین (ع) گره خورده بود. او حتی در روزهای بیماری نیز صدای اذان را ترک نمی کرد و همواره می گفت هر که صدای حسین (ع) را شنید، مسئول است به این صدا پاسخ دهد.»
وی افزود: «پدرم دو اثر مکتوب در حوزه چاووش خوانی، منقبت خوانی و سحرخوانی از خود به یادگار گذاشت که در حال حاضر نایاب اند. امیدوارم با همکاری اداره کل ارشاد اسلامی استان، زمینه تجدید چاپ این آثار فاخر فراهم شود تا آیندگان نیز از گنجینه معنوی او بهره مند شوند.»
جواد روشندل همچنین از دغدغه پدرش برای تربیت نسل جدید تعزیه خوانان سخن گفت و پیشنهاد کرد: «ضروری است یک انجمن تعزیه در شهرستان کوهسرخ تأسیس شود تا این هنر دینی و مردمی به صورت علمی و مستند به نسل های بعدی منتقل گردد.»
استاد علی اکبر روشندل حالا در جوار ارباب بی کفن آرام گرفته است اما نغمه های حماسی اش همچنان در خاطر مردمان کوهسرخ طنین انداز است؛ مردی که با صدای خود، عشق به کربلا را در دل ها کاشت.