به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی شمخانی در همایش دولت، ملت، آینده مشترک و تنوع قومیتها که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد افزود: نباید مباحث اقتصادی ما با مباحث محوری دیگر مثل مذاکرات هسته ای گره بخورد و باید هر محوری را به طور مجزا حل و فصل کرد و اینکه این موضوع در رسانه های ما چندان جدی تلقی نشده حکایت از آن دارد که رسانه های ما اهمیت موضوع را به درستی متوجه نشده اند.
وی افزود: درحال حاضر 4 موضوع کلان پیش روی ماست که امروز و آینده نزدیک کشور را رقم می زند و اینها شامل مسایل منطقه ای، مذاکرات هسته ای، انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مسایل اقتصادی است.
شمخانی درباره مسایل منطقه ای گفت: امروز شرایط منطقه ای و جهانی به نحوی رقم خورده که تاثیر مستقیم و غیر مستقیم روی امنیت ملی ما دارد و وضعیت ما در منطقه به گونه ای است که کسی شک ندارد برنده تحولات منطقه ای هستیم و نفوذ و قدرت تاثیر گذاری ما هم بیشتر شده است.
وی با اشاره به تحولات سیاسی عراق گفت: بازار عراق برای ما کاملا یک فرصت است و کشوری که یک روز تصمیم داشت حکومت ایران را ساقط کند امروز بدست کسانی اداره می شود که در روزگار صدام، ایران ملجا و پناه آنها بود.
شمخانی درباره تحولات سوریه هم گفت: وضعیت سوریه کاملا استثنایی است و به اذعان غربیها اگر ایستادگی ایران مقابل داعش نبود امروزه ان گروه در دمشق برای غرب تعیین تکلیف می کرد.
وی افزود: البته این ایستادگی برای ما هزینه هم داشت ولی در عوض برای ما تولید قدرت کرد و مگر می شود بدون تحمل مرارت و سختی به موفقیت دست یافت؟
وی همچنین تحولات یمن را حاصل مبارزه مردمانی که در طول حکومت قبل نادیده گرفته می شدند با فساد و وابستگی دولت یمن دانست و گفت: در حمله عربستان به یمن هیچ یک از اصول بین المللی و انسانی رعایت نشد و گرچه ما تلاش کردیم پیش از این اتفاقات ، از شدت رقابت عربستان با خودمان بکاهیم و پیامهای مثبتی به آنها دادیم اما عربستان بدلیل دریافت پیام هماهنگ از اسرائیل و آمریکا ، مجری نقشه های خبیثانه علیه مردم یمن و ایران شد و امروز اگر صدام در حمله به ایران توانست سرنوشتی جز سقوط حکومتش رقم بزند حمله کنندگان به یمن هم قادر خواهند بود سرنوشت بهتری داشته باشند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گروههای تکفیری منطقه را سربازان و پیاده نظام به کرسی نشاندن سیاستهای غرب در منطقه دانست و گفت: آنها به دنبال آن بودند تا در تهران و سایر شهرهای ایران اقداماتی تروریستی انجام دهند اما بدلیل نداشتن پایگاه اجتماعی ، حمایتهای مردمی و اقتدار دستگاههای امنیتی ایران، کوچکترین حرکات آنها که با پول عربستان و امارات سامان داده شده اند ، در نطفه خفه شد.
شمخانی با اشاره به درپیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات نقطه قوت نظام ماست و نباید اجازه دهیم به سیاه نمایی ، اقدامات غیر اخلاقی و طایفه گری بدل شود.
وی حرکت پیامبر اکرم (ص) در بدو بعثت و انقلاب اسلامی ایران را حرکتی با ماهیت فرهنگی و نرم دانست و تصریح کرد : امروز دشمن تلاش می کند با همین تلاشهای فرهنگی و تهدید نرم، حوزه فرهنگ ما را هدف قرار دهد چراکه در عرصه تهدید نظامی موفقیتی نداشته است.
ایران در بحث قومیتی بحران جدی ندارد
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران در بحث قومیتی بحران جدی ندارد اما مشکلاتی نظیر ناکارآمدیها و وابستگی ها به قدرتهای خارجی وجود دارد .
علی شمخانی افزود: از دیدگاه همه مسئولان نظام تنوع قومیتی در ایران یک فرصت است و نه تهدید، و خوشبختانه در کشور ما معضل و بحران قومیتی وجود ندارد.
وی افزود: اما جایی که به نام سیاست ، ناکارآمدی خود را بخواهیم به جامعه تحمیل کنیم و نگاه منطقه ای جایگزین نگاه ملی شود یا در اثر انتقام گیری، جهل یا نفوذ بیگانه بخواهیم فرصت تنوع قومیتی ایران را به امیال بیگانگان وصل کنیم مشکلات قومیتی بوجود می اید.
شمخانی ارضای جاه طلبی برخی افراد را علت گرایش آنها به رسانهها و کشورهای بیگانه دانست و گفت: بیگانگان بخاطر مشکلات راهبردی منطقه ای خود به دنبال فرودگاه در کشورهای دیگر می گردند و هرچقدر ناکارآمدی و برخورد سلیقه ای افزایش یابد طول و عرض فرودگاه دشمن بیشتر می شود.
وی افزود: باید با مولفه های وحدت بخشی که در کشور ما فراوانند نظیر استقلال، ایرانیت، اسلام، ولایت، دستاوردها و مفاخر ملی با عوامل تفرقه افکن مبارزه کنیم.
شمخانی با اشاره به دوران دفاع مقدس گفت: در طول جنگ، هیچ کس نمی تواند بگوید بخاطر سن، مذهب یا قومیت و فکر و عقیده نتوانست مسئولیتی در جنگ داشته باشد و این مدل موفق ما در جنگ، امروز هم باید در کشور ما حاکم باشد.
فساد اقتصادی و ناکارآمدی مخرب این وحدت و همدلی است
وی امید، سلامت اقتصادی ، و کارامدی را سازنده همدلی و هم زبانی مردم و مسئولان دانست و گفت: در مقابل، یاس ، تفرقه ، نگاه سلیقه ای و فساد اقتصادی و ناکارآمدی مخرب این وحدت و همدلی است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی وجود پانها نظیر پان تورکیسم و پان عربیسم را علامت تفرقه افکنان و بحران سازان دانست و گفت: بطور قطع، کردستان مستقل بسیار ضعیف تر از کردستان متصل به ایران است و این امر به سایر اقوام هم قابل تسری است ضمن اینکه برق پانها بدون شک از پریز بیگانگان تامین می شود.
وی همچنین درباره وجود جو امنیتی در دانشگاهها گفت: هیچ فضای امنیتی در دانشگاهها وجود ندارد و در تحریک مطالبه دانشجویان و دانشگاه هیچ کس نمی تواند ممانعتی ایجاد کند اما اگر این مطالبات به مطالبه یک حزب آن هم بدون داشتن تابلو ممزوج شود زیان آن بیش از همه به دانشجو می رسد.
شمخانی درباره تمرکز زدایی اقتصادی و فرهنگی هم گفت: برآوردها نشان می دهد بین 16 تا 21 استان کشور قادرند بدون کمک و اتکا به تهران خود را اداره کنند ضمن اینکه تمرکز مدیریتی هزینه های گزافی را به کشور تحمیل می کند و معتقدم استعدادهای منطقه ای قادر هستند خود را اداره کنند.
دبیر شورایعالی امنیت ملی درخصوص طرح آمریکاییها برای فدرالی شدن حکومت عراق گفت: برخی اعضای اندیشکده های غرب نظیر کیسینجر و برژینسکی و جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا معتقدند در منطقه خاورمیانه جایگاه 48 قومیت وجود دارد که برترین ملت و قومیت آن یهودیان هستند بنابراین آنها سیاست تجزیه در منطقه را به منظور حاکم سازی اسرائیل پی می گیرند اما ایران با چنین سیاستی به شدت مخالف است و با آن مبارزه می کند.
ادعاهای امارات متحده عربی شعار و بیانیه است
وی همچنین درخصوص ادعاهای امارات متحده عربی درباره جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس گفت: اینها همه شعار و بیانیه است و خود آنها هم می دانند آنکه در منطقه تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای سرخ تعیین کننده است ایران است.
شمخانی مساله ریزگردها را مساله ای فرا منطقه ای دانست و گفت: عراق، سوریه و عربستان منشا خارجی و خشکسالی تالابها منشا داخلی این ریزگردها هستند اما در شورایعالی امنیت ملی مسئول هماهنگی و مبارزه با ریزگردها مشخص شده و فعال است ضمن اینکه این مساله زمان بر و پر هزینه است و ملاحظات امنیتی هم قدری کار را در سایر کشورها کند کرده است.
وی همچنین درباره ملاحظات امنیتی جنوب شرق کشور گفت: ستاد توسعه جنوب شرق کشور در این دولت شکل گرفته است اما با توجه به محدودیت منابع مالی، مسئولان می دانند تا وقتی به توسعه منطقه نپردازیم نمی توانیم قدرت سرباز گیری حریف را محدود کنیم.
موضوع محوری در توافق هسته ای لغو تحریمهاست
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: موضوع مهم امروز، عبور از مانعی به نام تحریم ها و چگونگی برداشته شدن تحریمهاست نه انتشار گزاره برگ (فکت شیت).
شمخانی در پایان همایش دولت، ملت، آینده مشترک و تنوع قومیتها که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد در گفتگو با خبرنگاران افزود: در حال حاضر از انتشار گزاره برگ عبور کرده ایم و موضوع مهم ما، نحوه لغو تحریم ها در شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپایی
است.
وی گفت: امروز انتشار گزاره برگ ایرانی مفید نیست ضمن اینکه اولین بار، طرف ایرانی گزاره برگ خود را منتشر کرد و بعد امریکاییها این کار را کردند.
شمخانی همچنین از تداوم حضور برخی ناوهای ایران در خلیج عدن خبر داد و گفت : تحرکات ناوهای ایران بر مبنای برنامه زمانی صورت گرفته و ارتباطی با تهدیدهای خارجی ندارد.