پخش زنده
امروز: -
دومین قسمت مستند"قبله اول" از تولیدات جدید خبرگزاری صداوسیما شب گذشته از شبکه ۵ سیما و همچنین شبکه خبر پخش شد.
به گزارش گروه مستند خبرگزاری صداوسیما، متن کامل قسمت دوم مستند «قبله اول» که به مناسبت روز قدس تهیه شده به این شرح است:
گروههای فلسطینی مسرور از اجتماع معنوی مردم ایران در حمایت از آنان ،می کوشند جبهه جدی تری از مقاومت در برابر اسرائیل تشکیل دهند. جبهه رفح با جبهه فتح نزدیک تر شده است و اختلافات گروهی خود را کاهش داده اند. رسانه های غربی نگران از اثرات معنوی انقلاب اسلامی در مبارزه با اسرائیل مدعی می شوند انقلاب ایران برای مبارزه با یهود شکل گرفته است.
رهبر انقلاب این توطئه را خنثی می کند.
امام خمینی (ره) در این زمینه می فرمایند:« ما می دانیم که حساب جامعه یهود غیر حساب جامعه اونها هستند ما با اونها مخالف هستیم و مخالفتمون برای این است که اونها با همه ی ادیان مخالف هستند اونها یهودی نیستند اونها یک مردم سیاسی هستند که به اسم یهودی کارهایی را می کنند و یهودی ها هم از اونها متنفر هستند و همه ی انسانها باید از اونها متنفر باشند.»
تصویب لایحه تعیین بیت المقدس به پایتختی رژیم صهیونیستی ، جنبش ضد صهیونیستی در فلسطین را مستحکم تر کرده است.
در آستانه راهپیمایی روز قدس رهبر انقلاب تلاش می کند به این تحولات پاسخ دهند.
امام خمینی (ره) فرمودند: «ما باید جدیت کنیم که اسرائیل را برانیم از این زمین های اعراب .خداوند ان شاءالله ما را موفق کند به این که یک روزی بریم و در قدس نماز بخوانیم و مسلمان ها امیدوارم روز قدس را بزرگ بشمارند.»
جوانان فلسطینی تحت تأثیر انقلاب مردم ایران مبارزه بر ضد اسرائیل را محکم تر از گذشته ادامه می دهند. یک پزشک فلسطینی به نام« فتحی شقاقی »در نوار غزه گروهی از جوانان شیفته امام خمینی را دور هم جمع می کند و درباره عقاید و اندیشه های امام با آنان به گفتگو می پردازد.
الگوبرداری از انقلاب ایران محور بررسی های جوانان فلسطینی است.
امام خمینی (ره) در این زمینه فرمودند: «تا کشورهای اسلامی و ملت های اسلامی ، آن معنایی را که در ایران پیدا شد الگوی خودشان قرار ندهند و خودشان به خیابان ها نریزند و بخواهند از دولت های خودشان که با اسرائیل باید روبرو شوید گمان نکنید که این کر و کورها به تعقل برسند. ملت ها باید بایستند و بخواهند از ارتش های منطقه خودشان و از دولت های منطقه خودشان که بیایند و با این فلسطینی ها و با این موجوداتی که مورد ظلم واقع شدند کمک کنند تا این غده سرطانی از بین برود.»
با ترور انور سادات رئیس جمهور مصر بدست یک افسر جوان مشهور به نام -خالد احمد استانبولی -و چهار همرزمش حسنی مبارک رئیس جمهور مصر می شود. او همچنان به قرارداد سازش با اسرائیل پایبند می ماند و جبهه مبارزه با اسرائیل در دوره مبارک نیز ضعیف می ماند. رژیم صهیونیستی برای تدارک حملات جدید بر ضد مقاومت آماده می شود همزمان قلم های ضد ایرانی شایعه روابط تهران ـ تل آویو را با هدف تردید در افکار عمومی منتشر می کنند.
رهبر انقلاب امروز دوم شهریور سال 1360 به این جنگ روانی پاسخ می دهد:«ما اسرائیل را قابل آدم نمی دانیم که با او ربطی داشته باشیم ما بیش از 20 سال است که در هر جا که صحبت شده است در هر جا اعلامیه پخش شده است یکی از اموری که در رأس مسائل ما بوده است اسرائیل بوده است و شیطانگری اسرائیل .در صورتی که بسیاری از سران ممالک اسلامی یک قدم همراه نبودند که مخالفت اسرائیل کنند»
نتایج انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی در خرداد سال 1361 نشان از آن دارد که حزب بگین همچنان قدرت را در دست دارد. آریل شارون در کابینه دوم بگین وزیر جنگ اسرائیل است. او معتقد است که ضربه اصلی به سازمان آزادیبخش فلسطین و سوریه باید در لبنان وارد شود تا از این طریق بتوان طرحهای اسرائیل در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه را برای ساختن اردوگاه یهودی نشین کامل کرد. حمله به لبنان و تخریب اردوگاه صبرا و شتیلا گام جدیدی از خونریزی شارون محسوب می شود. طی دو روز 530 فلسطینی به شهادت می رسند.
امام خمینی (ره) در این زمینه می فرمایند:«اگر این اختلاف بین مسلمانان نبود ممکن نبود که اسرائیل با یک جمعیت کمی این طور جسور بشود و همه حیثیت مسلمین را زیر پای خودش بگذارد. اگر اختلاف بین کشورهای اسلامی و دولتهای اسلامی نبود آمریکا نمی توانست که حکومت کند به همه کشورها و منافع همه کشورها را غارت کند.»
خرداد 61 به انتها رسیده است و حملات اسرائیل لبنانی ها را به ستوه آورده است که خبری مهم وحشت به اردوگاه اسرائیل می اندازد یکی از یگانهای زبده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام تیپ محمد رسول الله (ص) با هواپیمای مسافربری در فرودگاه دمشق به زمین نشسته است. هنوز چند روز از ورود تیپ محمد رسول الله (ص) در دمشق نگذشته است که ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به صورت یکجانبه به سوریه اعلام آتش بس می کند. اطلاعات دقیقی درباره علت این اقدام اسرائیلی ها آن هم در شرایطی که اوضاع به نفع رژیم صهیونیستی است منتشر نشده است. خبرهای غیررسمی تأیید شده ،از ورود گروهی از پاسداران ایرانی به دره بقاع وکمین مواضع ارتش صهیونیستی حکایت دارد. این گروه نشانه هایی از حضور خود را در این منطقه بر روی تانکها و پناهگاههای صهیونیستها نصب کرده است نشانه هایی که شامل تصاویر امام خمینی و آرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
در آن ساعت های پرالتهاب احتمال حتی یک درگیری کوچک با نیروهای ایرانی برای رژیم صهیونیستی حکم یک فاجعه را دارد ،چرا که ایران به تازگی در عملیات بیت المقدس و در آزاد سازی خرمشهر نیرومندترین ارتش منطقه را شکست داده است.
یکی از فرماندهان سپاه درباره خاطرات خود از این دوران می گوید:
«بخشی از نیروهای تیپ 27 حضرت رسول(ص) بودیم آن موقع که هنوز لشکر نشده بودیم .ما بودیم و بخشی هم از تکاوران تیپ 58 ذوالفقار ارتش باهم رفته بودیم.آنجا هم که رسیدیم خاطرم هست که حاج احمد متوسلیان یک صحبتی کردند این جمله که یادم است حاج احمد گفت این بود که امام فرموده اند اسراییل باید از روی زمین محو شود که ما آمده ایم برای این کار.اسراییلی ها از این ترسیده بودند که ما اگر برویم وارد این ماجرا بشویم ،دیگه یک طرفه برویم به محو شدن اسراییل و حمله به اسراییل و آزادسازی فلسطین.
اسراییلی ها هر کاری که بگید می کردند حتی خیلی عجیب بود که دولت های عربی هم آن زمان وارد ماجرا شده بودند که به نوعی بحث پرداخت غرامت به ایران را مطرح می کردند به قول معروف دنبال این بودند که یک جوری ماجرا را رفع و رجوع بکنند و به آرامش بکشند تا بتوانند تصمیم بگیرند.چون اصلا عکس العمل ما را با این شرطی که وارد کار شده بودیم و توانسته بودیم که در عرض هفت هشت روز چند تا گردان نیرو ببریم نمی توانستند(حدس بزنند).به قول معروف تو محاسبات خودشون نداشتند.»
سه روز از ورود تیپ محمد رسول الله (ص) به دمشق می گذرد که ریگان رئیس جمهور آمریکا امروز 14 خرداد 1361 نماینده ویژه ای را به منظور آغاز مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و لبنان به بیروت اعزام می کند. آمریکاییها در طرح مذاکرات صلح موفق می شوند با تصویب طرح آشتی ملی تمامی اعضای سازمان آزادیبخش فلسطین را در 13 مرحله از لبنان اخراج کنند. تل آویو از این طرح صلح که به خروج 18 هزار رزمنده فلسطینی از خاک لبنان منجر شده بسیار راضی است.
امام در همین زمان می فرمایند:
«شما که می گویید ما صلح طلبیم صلح طلبی شما مثل صلح طلبی اسرائیل است اسرائیل هم حالا می گوید بیایید صلح کنیم. یعنی چه؟ یعنی وارد شده است و شهرهای اینها را گرفته است و حالا می گوید که ما آتش بس بکنیم. آن روزی آتش بس است که با مشت بزنند اسرائیل را بیرون کنند از شهرهای خودشان و آن وقت بگویند بسیار خوب آتش بس حالا بنشینید ببینید مجرم کی هست. صلح همین طوری نباید بشود. مجرم باید معلوم شود.»
نمایندگان مردم به همراه آیت الله خامنه ای رئیس جمهور در اطلاعیه های جداگانه خروج رزمندگان فلسطینی از لبنان را لبخند پیروزی بر لبان ریگان و بگین توصیف می کنند.
دوازده روز از خروج رزمندگان فلسطینی از لبنان در پی توافق سران رژیم صهیونیستی با مسئولان لبنانی می گذرد.
ارتش رژیم صهیونیستی که چند ماهی است در حومه بیروت مستقر شده بدون هیچ مقاومتی رسماً وارد بیروت می شود. شارون رسماً وارد بیروت می شود و فاجعه قتل عام صبرا و شتیلا که در ادبیات سیاسی به کشتار سپتامبر معروف می شود اتفاق می افتد.
امام خمینی (ره )بعد از این کشتار فرمودند:
«ننگ نیست بر کشورهای اسلامی بر حکومت های کشورهای اسلامی که اسرائیل بیاید و فلسطینی ها را این طور کند در لبنان . این جنایت هایی بکنند و یک میلیارد جمعیت مسلمین بنشینند تماشاچی باشند. از کی می ترسند این ها؟ چرا باید این قدر بی عرضه باشند؟ شریان حیات شرق و غرب در دست این ها است نفت شریان حیات این ها است .اگر 10 روز نفت را بر روی اینها ببندند حاضر می شوند این ها در عین حال که این شریان در دست حکومتهای اسلامی است در این حال تهدید می کنند و التماس هم می کنند این مصیبت نیست برای مسلمین؟ این مصیبت نیست؟»
در لبنان به دنبال کشتار وحشیانه صبرا و شتیلا مقاومت جان و روح تازه ای گرفته و کینه ضد صهیونیستی عمیق تر می شود.
تشکیلات سیاسی جدیدی در لبنان به رهبری سید عباس موسوی ایجاد می شود. این گروه در ابتدای تأسیس به دیدار رهبر انقلاب می روند و ایشان را از توافق گروههای اسلام گرا در لبنان با یکدیگر مطلع می کنند امام خمینی نیز به درخواست کمیته نماینده ای به لبنان اعزام می کند. تشکیلات سیاسی جدید نام شورای لبنان را برای خود انتخاب می کنند این تشکیلات هیچ تابلوی رسمی و علنی ندارند و به جذب جوانان شیعی که در سازمان های فلسطینی عضویت داشته و اکنون با خروج سازمان آزادی بخش فلسطین بی سرپرست و حیران رها شده اند اقدام می کنند.
اردیبهشت 1362 فرا رسیده است که دولت جدید لبنان تحت فشار آمریکاییها و اشغالگران مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی را آغاز می کند با چراغ سبز آمریکا زمینه برای عملیات گسترده تر اسرائیلی ها بر ضد مسلمانان لبنان فراهم می شود.
رهبر انقلاب مسلمانان را به تأمل جدی در حوادث لبنان فرا می خوانند:
«ما امروز می بینیم که در بلاد مختلف مسلمین ظلم هاست که بر مسلمین دارد می شود در لبنان آن آتشی که برافروخته اند. آمریکا برافروخته است و آن لشگرکشی که از طرف آمریکا ، فرانسه وسایر اذناب آنها برای یک مشت مظلوم شیعه و مظلوم مسلمان در آنجا انجام می گیرد سایر مسلمین نشسته اند و تماشا می کنند غایت کارهایی که امسال حکومت ها کردند این بود که عید فطر را عید نگرفتند. کافی است این؟این هم یک کاری است اما آنها دارند ظلم خودشان را می کنند آنها دارند فوج فوج جوانان ما را در لبنان و فلسطین می کشند.»
در دومین سالگرد قتل عام صبرا و شتیلا بیانیه ای با امضاء حزب الله در لبنان منتشر و توزیع می شود. این اولین بار است که رسماً افکار عمومی در لبنان و فلسطین با نام حزب الله آشنا می شود. رژیم صهیونیستی با اعلام موجودیت حزب الله با دشمن جدیدی روبرو می شود. اعتراف امروز اسحاق رابین وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پس لرزه های اعلام موجودیت حزب الله را بیشتر آشکار می کند.
وی می گوید:«جنگ با شیعیان نیروهای آنها را آزاد کرده وضع بدتر شده هیچ کس این را پیش بینی نمی کرد.من در گزارش های محرمانه مأموران مخفی چنین چیزی ندیده ام در 20 سال گذشته هیچ گاه یک مبارز فلسطینی خود را تبدیل به یک بمب جاندار نمی کرد.»
سازمان جهاد اسلامی فلسطین که از سال 60 به رهبری فتحی شقاقی حرکت ضد اسرائیلی خود را افزایش داده با مطالعه شیوه های عملیاتی حزب الله تمامی توان خود را برای الگوگیری از این سازمان لبنانی بکار گرفته است.
امام در این باره فرمودند:
«همه دست به دست هم دادند که نگذارند که ملت فلسطین این راهی که الان پیش گرفته است باقی باشد. یا به صورت دلسوزی برای فلسطین ،جبهه فلسطین دارد چه می شود؟ باید یک مقداری مثلاً مماشات کند تا کار درست شود و ملت فلسطین بداند که اگر یک قدم عقب بگذارد راجع به همین معنایی را که الان در دست دارد دوباره بر می گردد به آن حال اول و الان فلسطین یهود را تقریباً دارد پایمال می کند و امیدوارم که بکند.»
بهار سال 64 راهپیمایی روز قدس در حالی برگزار میشود که صدام تهدید کرده راهپیمایی امسال را هدف موشک قرار می دهد مردم اما کاملا بی اعتنا هستند و حضور پر رنگترشان در روز جهانی قدس تعجب همه را بر می انگیزد.
امام بعد از این راهپیمایی باشکوه می فرمایند:
«روز قدس یک دفعه سیلی زد به صورت همه آنها و تحلیل عملی که ملت ایران کرد تمام تحلیل آنها را نقش بر آب کرد. این هنر اسلام است از یک طرف و هنر ملت ایران است از طرف دیگر خیال می کردند که ایران دیگر خسته شده است این قدر به مردم فشار آمده ، خانه ها بر رویشان خراب شده است ، آواره شده اند ، آنها دیگر از میدان در رفته اند بنابر این می شود زود قضایا را ختم کرد یک دفعه چشم باز کردند و ایران را دیدند که یکپارچه قیام است و یکپارچه جنگ خواهی یعنی مدافع.»
سال 1366 رو به پایان است که یک حادثه خشم فلسطینیان را شعله ورتر می کند و ادبیاتی جدید وارد مبارزات فلسطین می شود "انتفاضه بزرگ یا همان انتفاضه اول" بعد از ظهر سه شنبه 17 آذر 1366 راننده اسرائیلی با کامیون به چند خودروی فلسطینی حامل کارگران می زند و چهار کارگر شهید و گروهی زخمی می شوند. فلسطینیان موج موج در اعتراض به این کشتار دست به اعتراض می زنند، اعتراض پشت اعتراض و کشتار پشت کشتار ،ماجرای مراسم چهلم شهدای انقلاب 57 را که سلسله وار بر ضد رژیم پهلوی ادامه می یابد در اذهان تداعی می کند.
از بیت امام خبر می رسد اعضای شورای مرکزی حزب الله لبنان امروز نهم اسفند 66 مسرور از فراگیر شدن دامنه مبارزات ضد صهیونیستی با امام دیداری صمیمی داشته اند.
امام در این دیدار با تبیین آرمانهای انقلاب اسلامی به فرزندان انقلابی خود در لبنان وعده پیروزی می دهند.
با گذشت یک سال از حج خونین سال 66 امام حامی مظلومان فرصت حضور سایر مسلمانان در اجتماع عظیم بیت اله حرام را از دست نداده و به روشنگری های خود ادامه می دهند.
امام در سال 67 نیز نگذاشته بودند غبار کهنگی از موضوع آزادی قدس بر فطرت آزادی خواهان عالم بنشیند.
پیام سال 67 امام به حجاج آخرین پیام خمینی روح خدا پیش از سفر به خانه ابدی و لقاالله است.
در بخشی از این پیام آمده است:
«حماسه مردم فلسطین یک پدیده تصادفی نیست.آیا دنیا تصور می کند که این حماسه را چه کسانی سروده اند و هم اکنون مردم فلسطین به چه آرمانی تکیه کرده اند که بی محابا و با دست خالی در برابر حملات وحشیانه صهیونیست ها مقاومت می کنند؟آیا تنها آوای وطن گرایی است که از وجود آنان دنیایی از صلابت آفریده است؟ آیا از درخت سیاست بازان خود فروخته است که بر دامن فلسطینیان میوه استقامت و زیتون نور و امید میریزد؟ اگر چنین بود، اینها که سالهاست که در کنار فلسطینیان و بنام فلسطین نان خورده اند! شکی نیست که این آوای «الله اکبر» است، این همان فریاد ملت ماست که در ایران شاه را و در بیت المقدس غاصبین را به نومیدی کشاند. و این تحقق همان شعار برائت است که ملت فلسطین در تظاهرات حج دوشادوش خواهران و برادران ایرانی خود فریاد رسای آزادی قدس را سر داد و «مرگ بر آمریکا، شوروی و اسرائیل» گفت.»
امام بزرگوار همچنین در وصیت نامه سیاسی و الهی خود درباره موضوع فلسطین می فرماید:
«مستضعفان جهان مفتخرند به اینکه دشمنان آنان که دشمنان خدای بزرگ و قرآن کریم و اسلام عزیز است درندگانی هستندکه از هیچ جنایت و خیانتی برای مقاصد شوم جنایتکارانه خود دست نمی کشند و برای رسیدن به ریاست و مطامع پست خود دوست و دشمن را نمی شناسند و در راس آنها آمریکا این تروریست بالذات دولتی است که سر تا سر جهان را به آتش کشیده و هم پیمان او صهیونیسم جهانی است که برای رسیدن به مطامع خود جنایاتی مرتکب می شود که قلم ها از نوشتن و زبان ها از گفتن آن شرم دارند و خیال ابلهانه اسرائیل بزرگ آنان رابه هر جنایتی می کشد.»
سالها بعداز رحلت پیر سفر کرده انقلاب و تلاش مستمرشان در به زمین نیفتادن پرچم مبارزه با رژیم صهیونیستی و آزادی قدس مظلوم مسیر نهضت ضد اسرائیلی مردم ایران با حرارت و صلابت ادامه می یابد و مسئله حمایت از کشور های در حال مبارزه با اسرائیل به استراتژی تغییر ناپذیر ملتی تبدیل می شود که منافع دینی و ملی خود را در این مسیر دنبال می کند.
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای در این خصوص می فرمایند:
«به کمک مظلوم باید رفت. که دوره ما ، در زمان ما، از مصداق اهم مظلومیت ملت فلسطین بود که شما دیدید امام بزرگوار از روز اول تا آخر عمر راجع به فلسطین تاکید کرد.تکیه کرد،حمایت کرد و وصیت کرد که این مسئله را ملت ایران و مسئولان کشور فراموش نکنند. کمک به مظلوم و ایستادگی در مقابل ظالم نفی دست اندازی های ظالم انکار صریح هیبت و ابهت ظالم و شکستن این ابهت این هم یکی از بخش های این نظام است این نسخه ای جدیدی است که امام بزرگوار ما عرضه کرد.»