چند نفر از زنان ایرانی شاغل هستند؟
شمار زنان ایرانی شاغل در صنعت در سالجاری به حدود یک میلیون نفر رسیده است.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، افزایش زنان و دختران شاغل و رشد سهم آنها در بخش صنعت را میتوان یک اتفاق ویژه در سال ۱۴۰۲ توصیف کرد که از سال گذشته آغاز شده است.
اصلیترین علت افزایش شاغلان زن در بخش صنعت را میتوان به تقاضای مؤثر در این بخش نسبت داد. افزایش مشارکت اقتصادی زنان در سال ۱۴۰۱ و تداوم آن در سال ۱۴۰۲، نشان از آن دارد که تقاضای اقتصاد کشور به نیروی انسانی بویژه در بخش صنعت با بهبود چشمگیر کسب و کار، افزایشی شده است.
رشد تقاضای نیروی کار در اقتصاد کشور در بخش مردان نیز رخ داده است، اما شدت تقاضا در بخش زنان بیشتر بوده است. یکی از دلایل اصلی افزایش سهم و تعداد اشتغال زنان در بخش صنعت، تقاضای مؤثر در این بخش بوده است. به عبارتی این تقاضا باعث شده تا زنان تمایل خود را برای مشارکت نشان دهند. از طرفی تقاضایی که ایجاد شده کاملاً با شاخصهای زنان جویای کار مطابقت داشته است.
به عبارتی در این مدت، دولت سیزدهم با ایجاد بستری مناسب، تولید را با کمترین نرخ تورم افزایش داده است و همین امر باعث شده تا سرمایه اندکی برای تولید یک فرصت شغلی بخصوص در بخش صنعت ایجاد شود. به همین دلیل رشد اشتغالزایی صنعتی در بهار امسال نسبت به دو سال گذشته افزایشی بوده است.
دادههای آماری از اشتغال زنان در بهار سال ۱۴۰۲
مشارکت اقتصادی زنان در بهار سال ۱۴۰۲ نسبت به همین بازه زمانی سال گذشته به ۱۴.۱ درصد رسید که نسبت به بهار سال گذشته ۰.۳ درصد رشد نشان میدهد. بررسیها نشان میدهند که در بهار سال ۱۴۰۲ نسبت به بهار سال گذشته، نرخ بیکاری زنان هم در جمعیت و هم فارغالتحصیلان دانشگاهی کم شده است.
دلایل افزایش اشتغال زنان
گفته میشود برای یافتن دلیلی که وقتی نرخ بیکاری کاهشی ونرخ مشارکت اقتصادی افزایشی میشود، حتماً شاخصهای تولید و محیط کسب و کار بهبود پیدا کرده است. بررسیها نشان میدهد که اقتصاد ایران بستر لازم را برای تقاضای مؤثر برای سرمایه انسانی و به نوعی، تحصیلات و مهارت بالا را فراهم کرده است. به همین خاطر است که اشتغال زنان آن هم در بخش صنعتی با رشد مواجه شده است.
وقتی که دولت سیزدهم توانست بر نوسانات نرخ ارز چیر ه شود و سیاست تثبیت را بخوبی اجرایی کند و ارزانسازی اشتغالزا نیز با کاهش هزینههای تولید در دستور کار خود قرار دهد، واضح است که اقتصاد اشتغالپذیر میشود. توقف روند نزولی سرمایهگذاری خارجی و مثبت شدن آن در دولت سیزدهم از دیگر عوامل اصلی افزایش تقاضا در بازار کار بوده است.
براساس گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، ایران در سال گذشته میلادی یعنی سال ۲۰۲۲ برابر با سال ۱۴۰۱، با جذب ۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، رتبه چهارم را در بین کشورهای غرب آسیا کسب کرد؛ بنابراین میتوان گفت که این سیگنالهای مثبت اقتصاد بوده است که بازار کار زنان را بهبود داده است.
منبع: اقتصاد ایران